Звезда у Хелсинкију: "Вјештак" и 890 "квадрата" мање!

Утакмицу на битно другачијем терену од оног на "Рајку" водиће кадровски службеник из Базела, који се током каријере показао као благо наклоњен домаћим тимовима.

Фудбал 30.07.2019 | 21:56
Звезда у Хелсинкију: "Вјештак" и 890 "квадрата" мање!
Марко Марин нашао се у авиону који је јутрос у 9 полетео ка Хелсинкију.

Да ли ће се црвено-бела "десетка" наћи међу стартерима у среду у 18, када кадровски службеник из Базела буде означио почетак реванш утакмице 2. кола квалификација за Лигу шампиона, одлучиће Владан Милојевић вечерас после тренинга на вештачкој трави стадиона "Теле" у престоници Финске.

"Вођство" од 2:0 отвара тренеру Црвене звезде неколико опција пред реванш са чврстим ривалом, који је умео да запрети прошле среде на "Рајку", на ком је ровити Марин одиграо цео меч и асистирао Милану Павкову у надокнади времена за други гол.

На пут су кренули: Милан Борјан, Зоран Поповић, Филип Стојковић, Милош Дегенек, Милан Гајић, Радован Панков, Немања Милуновић, Срђан Бабић, Милан Родић, Сантана Жандер, Хосе Алберто Кањас, Мирко Иванић, Марко Марин, Душан Јованчић, Милош Вулић, Ел Фарду Бен, Милан Јевтовић, Вељко Симић, Алекса Вукановић, Милан Павков и Ричмонд Боаћи.

Милојевић је у првенственом дербију са Радничким у суботу увече одмарао шесторицу стартера из првог меча, у ком је тешку повреду задобио Бранко Јовичић, али за разлику од одморних и спремних Филипа Стојковића, Немање Милуновића, Милана Родића, Мирка Иванића и Ричмонда Боаћија, Марин у међувремену није у потпуности залечио упалу овојнице мишића ноге, па је извесније да ће дуел гледати са клупе.

Тренер шампиона Србије имаће дилему и при избору стартера на левом беку, јер је неопрезни Милан Родић већ зарадио два жута картона на три европске утакмице, а трећи би га избацио из конкуренције за евентуални двомеч са Копенхагеном у наредној рунди квалификација.

Утолико, није немогуће да поред повратника Милоша Дегенека, у директном преносу на ТВ Аренаспорт од првог минута гледамо Жандера, Бразилца који је у победи од 2:0 против Нишлија био одличан и конкретан у офанзивним акцијама.

Црвена звезда из једне такве "отворила" Раднички, након што је Жандер дугом лоптом одиграо на десно крило ка Милану Јевтовићу, а овај прецизним центаршутем "погодио у чело" имењака Павкова, којем потом са петерца није било тешко да пласира лопту у мрежу.

Два гола у непуне две утакмице прошле недеље, међутим, не сврставају Павкова у фаворита за стартера на позицији "девет", на којој би требало да заигра Боаћија. Већа је дилема ко ће заиграти иза његових леђа, уз Ел Фарду Бена и Иванића, као и коме ће припасти Јовичићева улога у везном реду.

Терен мањи 890 "квадрата"

"Теле" стадион у предграђу Хелсинкија није само мањи од "Рајка Митића" по капацитету (10.770), већ и димензијама терена. Прошле среде у Београду играло се на терену са природном подлогом 110x73, сутра ће се играти на "вештаку" 105x68. Ако мислите да то "није нека разлика", ради се о целих 890 "квадрата".

"Није терен баш у најбољем стању, али може да се игра. Најбитније је да прођемо, очекујем и нашу добру игру", рекао је Иванић, који је прошлог лета као фудбалер БАТЕ Борисова имао прилику да "осети" подлогу на "Теле" стадиону.

"Чека нас друго полувреме, неће бити лако. Видели смо то и у Београду, али имамо наш циљ, а то је пролаз у другу фазу", рекао је Радован Панков, који је добро покрио позицију десног бека у суботу и истакао кандидатуру за стартну поставу у среду.

На питање о томе да ли би гол у мрежу ривала решио све дилеме у реваншу, Панков је одговорио потврдно, али…

"Идемо тамо на победу, као да је 0:0".

Да ли би потписао пролаз даље уз пораз од 1:0?

"Наравно да не бих", одговорио је кратко.

Минути које је одлично користио у раној фази сезоне упућују на то да би Хозе Алберто Кањас могао да буде партнер Душана Јованчића и у Хелсинкију, након што је овај пар деловао солидно у дуелу са Радничким.

Црвено-бели су пред пут тренирали на вештачкој подлози, како би се што боље адаптирали на другачије услове игре, коју ће са четворицом помоћника водити Ален Биери.

У 45 наступа на међународној сцени од 2011. до данас, овај 49-годишњи Швајцарац показао се као благ судија, који не "вади" картоне осим кад не мора, али и као арбитар благо наклоњен домаћим тимовима: 14 од 17 пенала досудио је у корист домаћина, а гостима показао 20 жутих и три црвена картона више.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар