ЛШ: Звезда пред пут у Хелсинки...

Можда је време за ризик са Марином, Стојковић се враћа у поставу. . .  Кањас сигуран.  Списак црвено-белих за Финску.  Очекивано. . .

Фудбал 30.07.2019 | 12:26
ЛШ: Звезда пред пут у Хелсинки...
За Црвену звезду пут у Хелсинки треба да представља само колоквијум за изазов против Копенхагена. Одавно је Владан Милојевић, иако каже другачије, лагано почео да се спрема за двомећ са данским шампионом. Шпанац Хосе Кањас је дебитовао, Милош Дегенек је против Радничког испробан као десни бек, мада је репрезентативац Аустралије на том мечу бранио и простор у централном делу одбране. Вероватно је Владан Милојевић добио опцију више...

Поред Бранка Јовичића још један проблемчић жуља стручни штаб и спортски сектор клуба са Маракане. А то је упала овојнице мишића Марка Марина. Бивши репрезентативац Немачке сличне проблеме је имао и пред први сусрет са Хелсинкијем, али је издржао читав меч и стигао да асистира Милану Павкову у 90. минуту. Дакле, упала већ хронично мучи Марина. Нема панике у редовима српског шампиона, али не би ибло изненађење да најбољи играч Црвене звезде меч са Хелсинкијем почне на клупи.

Он ће бити на списку путника за Финску, а остало ће зависити од Владана Милојевића. Јесте да Црвена звезда има велику предност из првог меча, али исто тако би изостављање Марина представљало ризик. Играчи Црвене звезде су навикнути да у овој сезони зависе од расположења креатора игре, он је увек опција у нападу... Дакле, без Марина и са једним брзим крилним фудбалером тим Владана Милојевића би добио другачији изглед и физиономију. Али би Марин био сачуван за оно што следи.

Уколико буде процењено да Марин није неопходан за чување великог београдског блага (2:0), шансу могу да очекују Милан Јевтовић или Алекса Вукановић. У том случају Иванић би био померен у средину.

Извесно је да ће се у поставу вратити Филип Стојковић, што значи да се у одбрани ствара још једна дилема. Питање је ко ће правити друштво Немањи Милуновићу у централном делу одбране. Поред Дегенека кандидат је и староседелац Срђан Бабић.

Левом беку Родићу прети суспензија и ако добије жути картон пропустиће први наредни меч. Жандер је у приправности.

Списак црвено-белих за Финску. Очекивано...

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 сати по српском времену играју реванш меч другог кола квалификација за Лигу шампиона против финског Хелсинкија.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић одлучио се да на пут поведе 21 фудбалера.

На списку путника за Хелсинки су: Милан Борјан, Зоран Поповић, Филип Стојковић, Милош Дегенек, Милан Гајић, Радован Панков, Немања Милуновић, Срђан Бабић, Милан Родић, Сантана Жандер, Хосе Алберто Кањас, Мирко Иванић, Марко Марин, Душан Јованчић, Милош Вулић, Ел Фарду Бен, Милан Јевтовић, Вељко Симић, Алекса Вукановић, Милан Павков, Ричмонд Боаћи.

Подсетимо, у првој утакмици на Маракани Црвена звезда тријумфовала је 2:0 тако да српски шампион има изгледне шансе да се пласира у треће коло квалификација где би требало да се састане са данским Копенхагеном.

Може се рећи да је Владан Милојевић одабрао очекиван састав за пут у Финску, мада, као што смо писали, постоји мања шанса да на самој утакмици одмори Марка Марина који има мањи проблем са повредом, све како би га сачувао за наредну рунду, а да уместо њега стартер буде Милан Јевтовић.

Звезда је у првом колу квалификација била боља у двомечу од литванске Судуве, а и у другом колу ради одличан посао јер је Хелсинки са прве утакмице испратила са два гола у мрежи и сада има релативно лаган посао у реваншу. Наравно, не сме да дође код опуштања код црвено-белих, а тренер Милојевић ће се свакако потрудити да одржи све под контролом.

Звезда иде у Хелсинки да одради посао, па онда иде "оно право". Копенхаген је на видику...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар