LŠ: Zvezda pred put u Helsinki...

Možda je vreme za rizik sa Marinom, Stojković se vraća u postavu. . .  Kanjas siguran.  Spisak crveno-belih za Finsku.  Očekivano. . .

Fudbal 30.07.2019 | 12:26
LŠ: Zvezda pred put u Helsinki...
Za Crvenu zvezdu put u Helsinki treba da predstavlja samo kolokvijum za izazov protiv Kopenhagena. Odavno je Vladan Milojević, iako kaže drugačije, lagano počeo da se sprema za dvomeć sa danskim šampionom. Španac Hose Kanjas je debitovao, Miloš Degenek je protiv Radničkog isproban kao desni bek, mada je reprezentativac Australije na tom meču branio i prostor u centralnom delu odbrane. Verovatno je Vladan Milojević dobio opciju više...

Pored Branka Jovičića još jedan problemčić žulja stručni štab i sportski sektor kluba sa Marakane. A to je upala ovojnice mišića Marka Marina. Bivši reprezentativac Nemačke slične probleme je imao i pred prvi susret sa Helsinkijem, ali je izdržao čitav meč i stigao da asistira Milanu Pavkovu u 90. minutu. Dakle, upala već hronično muči Marina. Nema panike u redovima srpskog šampiona, ali ne bi iblo iznenađenje da najbolji igrač Crvene zvezde meč sa Helsinkijem počne na klupi.

On će biti na spisku putnika za Finsku, a ostalo će zavisiti od Vladana Milojevića. Jeste da Crvena zvezda ima veliku prednost iz prvog meča, ali isto tako bi izostavljanje Marina predstavljalo rizik. Igrači Crvene zvezde su naviknuti da u ovoj sezoni zavise od raspoloženja kreatora igre, on je uvek opcija u napadu... Dakle, bez Marina i sa jednim brzim krilnim fudbalerom tim Vladana Milojevića bi dobio drugačiji izgled i fizionomiju. Ali bi Marin bio sačuvan za ono što sledi.

Ukoliko bude procenjeno da Marin nije neophodan za čuvanje velikog beogradskog blaga (2:0), šansu mogu da očekuju Milan Jevtović ili Aleksa Vukanović. U tom slučaju Ivanić bi bio pomeren u sredinu.

Izvesno je da će se u postavu vratiti Filip Stojković, što znači da se u odbrani stvara još jedna dilema. Pitanje je ko će praviti društvo Nemanji Milunoviću u centralnom delu odbrane. Pored Degeneka kandidat je i starosedelac Srđan Babić.

Levom beku Rodiću preti suspenzija i ako dobije žuti karton propustiće prvi naredni meč. Žander je u pripravnosti.

Spisak crveno-belih za Finsku. Očekivano...

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 18 sati po srpskom vremenu igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv finskog Helsinkija.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se da na put povede 21 fudbalera.

Na spisku putnika za Helsinki su: Milan Borjan, Zoran Popović, Filip Stojković, Miloš Degenek, Milan Gajić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Srđan Babić, Milan Rodić, Santana Žander, Hose Alberto Кanjas, Mirko Ivanić, Marko Marin, Dušan Jovančić, Miloš Vulić, El Fardu Ben, Milan Jevtović, Veljko Simić, Aleksa Vukanović, Milan Pavkov, Ričmond Boaći.

Podsetimo, u prvoj utakmici na Marakani Crvena zvezda trijumfovala je 2:0 tako da srpski šampion ima izgledne šanse da se plasira u treće kolo kvalifikacija gde bi trebalo da se sastane sa danskim Kopenhagenom.

Može se reći da je Vladan Milojević odabrao očekivan sastav za put u Finsku, mada, kao što smo pisali, postoji manja šansa da na samoj utakmici odmori Marka Marina koji ima manji problem sa povredom, sve kako bi ga sačuvao za narednu rundu, a da umesto njega starter bude Milan Jevtović.

Zvezda je u prvom kolu kvalifikacija bila bolja u dvomeču od litvanske Suduve, a i u drugom kolu radi odličan posao jer je Helsinki sa prve utakmice ispratila sa dva gola u mreži i sada ima relativno lagan posao u revanšu. Naravno, ne sme da dođe kod opuštanja kod crveno-belih, a trener Milojević će se svakako potruditi da održi sve pod kontrolom.

Zvezda ide u Helsinki da odradi posao, pa onda ide "ono pravo". Kopenhagen je na vidiku...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar