Детаљи убиства фудбалера

Убијени бивши фудбалер из Јужне Африке Марк Бачелор за кога се сумња да је од српских кримиланаца украо тону кокаина доводи се у везу и са кријумчарењем исте дроге у Аустралију, које је спријечено – на дан његовог убиства.  

Свијет 30.07.2019 | 08:01
Детаљи убиства фудбалера
У наставку истраге убиства фудбалера Марка Бачелора, ликвидираног у Јоханезбургу прије двије недјеље полиција је дошла до нових сазнања. Наиме, након што је Бачелор убијен у Јобургу, када су двојица непознатих нападача пришла његовом аутомобилу, и у његовом смјеру испалила кобних седам хитаца, на површину је испливала веза ове бивше фудбалске звијезде са српским подземљем у Јужној Африци.

Медији у овој земљи пренијели су да је Бачелор оптужен да је украо пошиљку тоне кокаина крајем прошле године, а да је у крађу умјешан и Србин Иван Ђорђевић.

Дрога је, пишу медији, наводно припадала српским криминалцима, те се сумња да је Бачелор због овога убијен.

Та дрога, пренио је Сандеј Тајмс у јужноафричке луке дошла је из Бразила и Холандије. 

Тамошњи медији примјјетили су да је начин на који је Бачелор убијен, препознатљив за српске криминалце који господаре тамошњим подземљем. Ђорђевић је, подсјећања ради, ликвидиран у априлу ове године док се упаркиравао у стамбени комплекс у Јоханезбургу.

Наиме, јужноафрички медији испитују да ли убиство Бачелора има везе са заплијеном 384 килограма кокаина која се догодила раније истог дана. Гранична полиција Аустралије открила је кокаин у багеру који је увезен из Јужне Африке и ухапсила двојицу мушкараца од 33 и 34 године. Извор тамошњих медија каже да је могуће да је неко одао Бачелора након заплијене и хапшења.

Украден телефон

Подсјећања ради, неколико минута након што је Бачелор убијен, приватни истражитељ узео је са лица мјеста телефон жртве. Он је убрзо пронађен и ухапшен, али убрзо и пуштен. Ипак, откривено је да су неке информације из Бачелоровог телефона обрисане.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар