Detalji ubistva fudbalera

Ubijeni bivši fudbaler iz Južne Afrike Mark Bačelor za koga se sumnja da je od srpskih krimilanaca ukrao tonu kokaina dovodi se u vezu i sa krijumčarenjem iste droge u Australiju, koje je spriječeno – na dan njegovog ubistva.  

Svijet 30.07.2019 | 08:01
Detalji ubistva fudbalera
U nastavku istrage ubistva fudbalera Marka Bačelora, likvidiranog u Johanezburgu prije dvije nedjelje policija je došla do novih saznanja. Naime, nakon što je Bačelor ubijen u Joburgu, kada su dvojica nepoznatih napadača prišla njegovom automobilu, i u njegovom smjeru ispalila kobnih sedam hitaca, na površinu je isplivala veza ove bivše fudbalske zvijezde sa srpskim podzemljem u Južnoj Africi.

Mediji u ovoj zemlji prenijeli su da je Bačelor optužen da je ukrao pošiljku tone kokaina krajem prošle godine, a da je u krađu umješan i Srbin Ivan Đorđević.

Droga je, pišu mediji, navodno pripadala srpskim kriminalcima, te se sumnja da je Bačelor zbog ovoga ubijen.

Ta droga, prenio je Sandej Tajms u južnoafričke luke došla je iz Brazila i Holandije. 

Tamošnji mediji primjjetili su da je način na koji je Bačelor ubijen, prepoznatljiv za srpske kriminalce koji gospodare tamošnjim podzemljem. Đorđević je, podsjećanja radi, likvidiran u aprilu ove godine dok se uparkiravao u stambeni kompleks u Johanezburgu.

Naime, južnoafrički mediji ispituju da li ubistvo Bačelora ima veze sa zaplijenom 384 kilograma kokaina koja se dogodila ranije istog dana. Granična policija Australije otkrila je kokain u bageru koji je uvezen iz Južne Afrike i uhapsila dvojicu muškaraca od 33 i 34 godine. Izvor tamošnjih medija kaže da je moguće da je neko odao Bačelora nakon zaplijene i hapšenja.

Ukraden telefon

Podsjećanja radi, nekoliko minuta nakon što je Bačelor ubijen, privatni istražitelj uzeo je sa lica mjesta telefon žrtve. On je ubrzo pronađen i uhapšen, ali ubrzo i pušten. Ipak, otkriveno je da su neke informacije iz Bačelorovog telefona obrisane.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar