"Нећемо сједити скрштених руку"

СДС ће учествовати у разговорима о формирању новог Савјета министара БиХ, јер има капацитет за то, изјавио је предсједник СДС-а Мирко Шаровић вечерас у интервјуу за телевизију „Хајат“.

Босна и Херцеговина 29.07.2019 | 22:49
"Нећемо сједити  скрштених руку"
Да ли ће СДС бити дио новог Савјета министара БиХ још није познато, тврди Шаровић.

„Не значи да ћемо ми да остваримо коначан и крајњи циљ, никад то нисмо ни рекли, али обећавам да нећемо сједити скрштених руку, бићемо дио неког процеса, да размјењујемо мишљења. Неко би можда рекао 'ви мутите воду'. Једноставно, не желимо да сједимо по страни, наша снага нас на то упућује“, каже Шаровић.

На тврдње челника појединих политичких партија да је мало вјероватно да СДС формира нови Савјет министара БиХ са укупно два посланика, Шаровић истиче да је историја на челу са Милорадом Додиком показала другачије.

„Био сам један од учесника те скупштине у Бијељини и, када смо отишли кући, они су током ноћи хватали са СФОР-овим хеликоптерима посланике, једног у Хрватској, два Бошњака, да би покушали да осигурају већину. Осигурали су то, код њих је то било легитимно. Тада је премијер постао садашњи члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и хвалио се увијек да је то демократија. А то значи да вам та демократија омогућава да преговарате и направите већину са само два посланика“, каже Шаровић и додаје:

„Сада, када ми имамо четири или пет посланика, то није легитимно, јер он има шест. Све је демократски, легитимно и ако прихватимо један принцип прихватићемо и неки сличан у другој улози. Вјероватно се иде на то да се створи слика да је јавност кратког памћења, а ми смо ту да подсјетимо на оно што је било прије 10-15 година“.

Шаровић истиче да је као министар успио од Министартва спољне трговине и економских односа створи институцију која ради, остварује резултате, чије добре идеје и конкретне потезе грађани у БиХ итекако осјете.

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

...

29.07.2019 21:10

Подрска министру Саровицу и да стари сазив СМ остане и у овом мандату...министри Саровиц,Звиздиц,Мектиц су одлицно радили свој посао,тимски,без хускања...они су нада да моземо скупа да развијамо ову насу земљу...једниставно министра Саровица Федерација постује и воли...вјерујемо овој људској громади...подрска министру Саровицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.07.2019 05:48

ВИ ИМАТЕ 2 ПОСЛАНИКА госп. ШАРОВИЋ. СРЕЋНО ВАМ, ВОЛИО БИХ ДА ФОРМИРАТЕ ВЛАСТ, ДА МЕКТИЋ ОСТАНЕ МИНИСТАР, ОН ЈЕ НАЈСПОСОБНИЈИ МИНИСТАР У ОВОМ САЗИВУ СМ.

Name

Сале

30.07.2019 06:44

Сто ненаброја ста су то добро урадили министри поготово Звисздиц и Мектић?

Name

ре

30.07.2019 07:40

Баја ће рећи да се предомислио и да је његов први премијерски мандат била грешка АХХАХАХАХХАХАХАХ

Name

Ре СВИМА

30.07.2019 18:26

Г-дине Шаровићу, СМ се може формирати без СДС као и без СДА, али не може без СНСД и ХДЗ. У ПС БиХ је 42 посланика 28 ФБиХ и 14 РС, У ПС БиХ партиципира 12 странака, чак 7 странака има укупно 11 посланика укључујући ту и СДС и ПДП. Из РС се не може заобићи СНСД чија коалиција има 9 посланика, 4 од 5 делегата у Дому Народа, плус члан предсједништва. У ФБиХ се може заобићи СДА која има 8 из ФБиХ и 1 из РС укупно 9 и то тако што СДП-5 ХДЗ-5 ДФ-3. СББ-2 и А-СДА-1 што би била пресликана ситуација из 2010 године. Парламентарна већина из ФБиХ у ПС БиХ се формира на основу скупштинске већине у Парламенту ФБиХ и након избора предсједника ФБиХ и његових замјеника најближе договору су наведене партије,које од укупно 98 мандата имају 52,у парламенту ФБиХ, то Вам је познато и учешће СДС-2 и ПДП-2 не може обезбједити просту већину од 22 посланика.Да ли Ви правите причу око СМ само да се прича у том случају јавност би требала бити упозната са том математичком комбинацијом.

Name

Зоран

29.07.2019 21:40

Све сто сте рекли је смислено и у складу с васим реалним и рационалним полиицким дјеловањем,како у прослости тако и сад кад сте предсједник једине истинске народне странке,ту нема спора...Али ако би могли да вас замолимо да док не поцну ти разговори и евентуални преговори,усмјерите сву своју енергију на средјивање странке којој сте на целу у циљу потпуне консолидације и спремности да наведене процесе доцекамо цисти,здрави,умивени и истински опредијељени да мијењамо опсте безнадје у ком се као друство налазимо...Посјетите Добој...требамо вас и требају вас сви добронамјерни градјани и Добоја и РС...Ако у Добоју отклонимо све недоумице и кренемо напријед цистог срца и пуни енергије бице лаксе и вама и нама...вама да водите а нама да вас слиједимо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Зоран

30.07.2019 20:23

Свака цаст за коментар. Цитам и зелим да написем готово идентицан текст као Вас, уз опаску да нисам припадник ни једне политицке партије. Хвала мудри мој суградјанину!

Name

Милан

31.07.2019 04:41

Баш тако! Покажите на примјеру Добоја колико сте јаки и шта је ваш стварни циљ. Велики је број незадовољних људи у Добоју које сте могли привући себи а ви сте пустили да СДС у Добоју нестане.

Name

Скептик

29.07.2019 21:48

Али, Шаровићу, ти немаш транспртере СФОРА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

30.07.2019 07:42

Најбоље да ови мангупи буду и министри и посланици и председници и судије, све. Нема нико бољи! Е то је режим, багро неписмена

Name

ТБ

29.07.2019 21:51

Велика подршка Госп. шаровић. Ви сте нам једини спас са младим посланицима који су једини прави опозиционари овој власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

29.07.2019 22:39

Реци Баји како је дошао на власт он заборавља и само мантра своју причу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боље и ти

30.07.2019 06:02

Боље и ти да будеш у власти него издајници Стевандић и Обрен Петровић а о Љигавом Шпирићу , , Тегелтији , Мајкићки , Кошарцу , ја мислим да већег шљама нема од њих , Додик ако имаш имало памети спаси српски народ од ових сељака отјерај их из Снсд и треба дефинитивно Днс отјерати из коалиције ,јер на терену само пљују по Снсд и Додику , такав олош као Днс не треба Додику , препусти власт Шаровицу и ријеши се ових издајника и љигаваца иначе народ ће те замрзити као и нијх

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

30.07.2019 20:25

Не пљују само ови из ДНС-а, ДРПОС је јос гласнији.

Name

ана

30.07.2019 06:07

ниста мјењати овај Савјет министара ради добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

30.07.2019 07:51

Извини, ако није нека тајна... А шта су то урадили?

Name

Тито

30.07.2019 07:26

Еее нек има неко у СДС-у да мозе паметно одговорити Додику, јер све за ста он оптузује СДС он то упорно ради, и зато господине Шаровићу само паметно и побједићес без проблема јер толико има лоших ствари а у вези садасње власти да 30 дана без престанка мозес прицати о томе. Само размислите и видјет цете колико су зла направили...ПАМЕТНО само..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

30.07.2019 08:19

Легитимно је куповати посланике/Додик. Ми смо побједници,нема везе како/Додик. Зато питање за Шаровића : Сто не би и Ви куповали посланике и радили то сто је за Додика легитимно? Слободно то урадите ако можете. А и да остане овако даље није лоше, Савјет министара није влада а плус је у тех. мандату и нема пуно одговорности. Зло би било да један Телгетија засједне и у фотељу БиХ а годинама лајао против те исте БиХ. Нека сади кромпире са Спирицем па могу купити још по један стан у Бецу.А и писање књига није лоше,и то доноси станове само док си у СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ЗОРАН

30.07.2019 17:07

Зоране слажем се. СДС треба хитну консолидацију својих редова, усаглашавање приоритета и послије тога масовну кампању за пријем нових, младих некомпромитованих чланова.

ОДГОВОРИТЕ