"Кари" Пешић: Шетам Барселоном, кад зове ме...

. . . Гасол! Српски стручњак сликовито описао колико је било реално да овог лета у његов тим дође највећи шпански играч у историји.

Кошарка 30.07.2019 | 11:29
"Кари" Пешић: Шетам Барселоном, кад зове ме...
Светислав "Кари" Пешић и Барселона урадили су овог лета одличан посао и направили тим који ће сигурно бити у најужем кругу фаворита за освајање Евролиге.

Један за другим, у "Блауграну" су дошли повратници из НБА Алекс Абринес и Никола Миротић, звезда Жалгириса Брендон Дејвис, као и Кори Хигинс, један од јунака тријумфа ЦСКА на Фајнал-фору Евролиге.

Кошаркашку Европу дефинитивно је највише потресао Миротићев долазак, јер се не догађа често да играчи који су тражени у Америци одбију већи новац да би се вратили на Стари континент. С тим у вези, помињало се и да су му Каталонци обезбедили чак 70 милиона евра за плате.

Гостујући у емисији "У обручу" на ТВ Арена спорт, Пешић је у понедељак открио шта је ту била истина, а шта "циљана" гласина.

"Миротић је имао понуду два НБА тима. Знам да је имао од Чикага трогодишњи уговор на неких 45 милиона долара. Наравно, бруто. Ту информацију сам чуо од људи из Булса", рекао је "Кари".

"Када се играч таквог калибра и поред такве понуде врати у Европу, сви се питају да ли се враћа само због пара, када је НБА најјача лига. Наравно да није дошао бесплатно и да ће имати уговор који одговара његовом квалитету, али те цифре које се наводе су шпекулације, да не кажем лажи. Миротић је купио кућу у Барселони, они су европски оријентисани.,,".

Према његовом мишљењу, та гласина је потекла из главног града Шпаније.

"То су шпекулације и долазе од главних ривала. Таварес (Реалов центар) потпише на пет година, али тамо се пише о томе како ће дати све за Реал, како му је драго, а не помиње се новац. Код нас (у Барселони) Тома Ертел потпише на 'две плус једну' годину и зове ме његов менаџер Мишко (Ражнатовић) и пита ме 'Какве се то цифре помињу?'. Објашњава ми да има проблема, јер други играчи то читају, па кад чују да је неко добио 50 милиона, онда они за себе сматрају да вреде бар 25. То је прелазни рок, праве се шпекулације", објаснио је Пешић

Исто тако, у Шпанији је међу навијачима Барселоне овог лета постојала нада да би у њихов клуб могла да се врати жива легенда шпанске, европске и НБА кошарке - Пау Гасол.

Пре неколико дана, он је потписао за Портланд, а Пешић је гостујући на ТВ Арена спорт открио занимљив разговор који су водили у јуну.

"Негде сам био на улици у Барселони и видим да телефон звони и на њему пише 'Гасол'. Познато је колико сам близак са Марком Гасолом, па дигнем слушалицу, а оно се јави Пау Гасол. У том тренутку схватим да последњи сазнајем да долази код нас, па очекујем да ме зато зове", насмејао се Пешић.

"О ЗВЕЗДИ И ТЕУ: НИЈЕ РЕАЛНО"
 
"Он ме пита 'Коуч, шта има, како си, где си?', прича ми да је имао операције... Питао сам га одакле ме зове, а он ми каже из Милвокија. После тога ми каже 'Зовем те јер имам у последњој недељи јуна камп у Барселони, па да ли би могао да дођеш на један дан?'. Одговорим му да ћу доћи и тако се наставила та прича".

На крају разговора, Пешић је питао Шпанца да ли се враћа.

"Кажем му за крај 'Значи - не долазиш код нас?' А, он ми каже 'Ма јок...'. И ето, то је истина о томе", рекао је трофејни тренер кроз смех.

Пешић  је рекао је кроз сличне ситуације пролазио и у Бајерну, а да га је на читаву ту ситуацију подсетила и ситуација Црвене звезде и Милоша Теодосића овог лета.

"Исто тако, када сам тренирао Бајерн питали су ме да ли ће да се врати Дирк Новицки. Тако и у Звезди падају у несвест што не долази Теодосић, а то није реално. Није реално ни да Пешић буде тренер Звезде, али волео сам да се вратим у Србију. То ми је представљало еликсир, да после толико година у иностранству причам на свом језику, али то не значи да ће сви наши врхунски играчи који играју у најбољим клубовима да се врате", додао је Пешић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

30.07.2019 10:15

ОНИ КОЈИ ЗНАЈУ ОВОГ ПИРОЋАНЦА КАЖУ ДА НИКАД НИКОМ НИЈЕ ПЛАТИО ПИЋЕ.

ОДГОВОРИТЕ