"Kari" Pešić: Šetam Barselonom, kad zove me...

. . . Gasol! Srpski stručnjak slikovito opisao koliko je bilo realno da ovog leta u njegov tim dođe najveći španski igrač u istoriji.

Košarka 30.07.2019 | 11:29
"Kari" Pešić: Šetam Barselonom, kad zove me...
Svetislav "Kari" Pešić i Barselona uradili su ovog leta odličan posao i napravili tim koji će sigurno biti u najužem krugu favorita za osvajanje Evrolige.

Jedan za drugim, u "Blaugranu" su došli povratnici iz NBA Aleks Abrines i Nikola Mirotić, zvezda Žalgirisa Brendon Dejvis, kao i Kori Higins, jedan od junaka trijumfa CSKA na Fajnal-foru Evrolige.

Košarkašku Evropu definitivno je najviše potresao Mirotićev dolazak, jer se ne događa često da igrači koji su traženi u Americi odbiju veći novac da bi se vratili na Stari kontinent. S tim u vezi, pominjalo se i da su mu Katalonci obezbedili čak 70 miliona evra za plate.

Gostujući u emisiji "U obruču" na TV Arena sport, Pešić je u ponedeljak otkrio šta je tu bila istina, a šta "ciljana" glasina.

"Mirotić je imao ponudu dva NBA tima. Znam da je imao od Čikaga trogodišnji ugovor na nekih 45 miliona dolara. Naravno, bruto. Tu informaciju sam čuo od ljudi iz Bulsa", rekao je "Kari".

"Kada se igrač takvog kalibra i pored takve ponude vrati u Evropu, svi se pitaju da li se vraća samo zbog para, kada je NBA najjača liga. Naravno da nije došao besplatno i da će imati ugovor koji odgovara njegovom kvalitetu, ali te cifre koje se navode su špekulacije, da ne kažem laži. Mirotić je kupio kuću u Barseloni, oni su evropski orijentisani.,,".

Prema njegovom mišljenju, ta glasina je potekla iz glavnog grada Španije.

"To su špekulacije i dolaze od glavnih rivala. Tavares (Realov centar) potpiše na pet godina, ali tamo se piše o tome kako će dati sve za Real, kako mu je drago, a ne pominje se novac. Kod nas (u Barseloni) Toma Ertel potpiše na 'dve plus jednu' godinu i zove me njegov menadžer Miško (Ražnatović) i pita me 'Kakve se to cifre pominju?'. Objašnjava mi da ima problema, jer drugi igrači to čitaju, pa kad čuju da je neko dobio 50 miliona, onda oni za sebe smatraju da vrede bar 25. To je prelazni rok, prave se špekulacije", objasnio je Pešić

Isto tako, u Španiji je među navijačima Barselone ovog leta postojala nada da bi u njihov klub mogla da se vrati živa legenda španske, evropske i NBA košarke - Pau Gasol.

Pre nekoliko dana, on je potpisao za Portland, a Pešić je gostujući na TV Arena sport otkrio zanimljiv razgovor koji su vodili u junu.

"Negde sam bio na ulici u Barseloni i vidim da telefon zvoni i na njemu piše 'Gasol'. Poznato je koliko sam blizak sa Markom Gasolom, pa dignem slušalicu, a ono se javi Pau Gasol. U tom trenutku shvatim da poslednji saznajem da dolazi kod nas, pa očekujem da me zato zove", nasmejao se Pešić.

"O ZVEZDI I TEU: NIJE REALNO"
 
"On me pita 'Kouč, šta ima, kako si, gde si?', priča mi da je imao operacije... Pitao sam ga odakle me zove, a on mi kaže iz Milvokija. Posle toga mi kaže 'Zovem te jer imam u poslednjoj nedelji juna kamp u Barseloni, pa da li bi mogao da dođeš na jedan dan?'. Odgovorim mu da ću doći i tako se nastavila ta priča".

Na kraju razgovora, Pešić je pitao Španca da li se vraća.

"Kažem mu za kraj 'Znači - ne dolaziš kod nas?' A, on mi kaže 'Ma jok...'. I eto, to je istina o tome", rekao je trofejni trener kroz smeh.

Pešić  je rekao je kroz slične situacije prolazio i u Bajernu, a da ga je na čitavu tu situaciju podsetila i situacija Crvene zvezde i Miloša Teodosića ovog leta.

"Isto tako, kada sam trenirao Bajern pitali su me da li će da se vrati Dirk Novicki. Tako i u Zvezdi padaju u nesvest što ne dolazi Teodosić, a to nije realno. Nije realno ni da Pešić bude trener Zvezde, ali voleo sam da se vratim u Srbiju. To mi je predstavljalo eliksir, da posle toliko godina u inostranstvu pričam na svom jeziku, ali to ne znači da će svi naši vrhunski igrači koji igraju u najboljim klubovima da se vrate", dodao je Pešić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Petar

30.07.2019 10:15

ONI KOJI ZNAJU OVOG PIROĆANCA KAŽU DA NIKAD NIKOM NIJE PLATIO PIĆE.

ODGOVORITE