ЕП - "Трилер" на Волосу припао "орлићима": Србија прва!

Србија боља од Турске на ЕП за кадете. Као први у осмини финала, наредни ривал Литванија.  Водили, запетљали се, извукли се! Репрезентација Србије до 18 година успела да савлада Турску у последњој утакмици у групи Европског првенства.

Кошарка 29.07.2019 | 20:59
ЕП - "Трилер" на Волосу припао "орлићима": Србија прва!
Такмичење у Групи Б на Европском првенству за кадете Србија је завршила као прва и са тог места ће у осмину финала. Противник ће бити селекција Литваније, која је у Групи А заузела последње место, са два пораза и једном победом.

"Орлићи" су у одлучујућем дуелу за лидерску позицију савладали вршњаке из Турске, до трећег кола једине не поражене у групи – 76:67 (16:18, 20:14, 18:11, 22:24).

Иако резултат то не говори, последњих 25 секунди биле су врло драматичне. Турци, који су већи део меча били у заостатку, у поједином моментима и више од десет поена, у последњој четврти су ухватили прикључак, а 22 секунде пре краја имали и три слободна бацања за изједначење, пошто је Тибет Горонер фаулиран при шуту за три поена при резултату 69:66.

На срећу по Србију, погодио је само прво, а у пенал завршници Турска је постигла само један поен, док су "орлићи" нанизали седам и заслужено уписали други тријумф. Србија је прфетходно победила Немачку и изгубила од Велике Британије.

Најефикаснији играч у српском тиму био је Александар Ланговић са 14 поена, док су по 12 постигли Ђорђе Пажин и Алексеј Покушевски. Србија је иначе двоструки узастопни првак Европе у овој категорији.

У турској екипи Горенер је био први стрелац са 15 поена.

Репрезентација Србије до 18 година успела је да савлада Турску последњој утакмици у групи Европског првенства и тако да дође до првог места са скором од две победе и једног пораза. Орлићи су тукли Турску 76:67.

При резултату 69:67 Алексеј Покушевски се нашао на линији за слободна бацања и са два прецизна хица решио је питање победника. Србија је отишла на четири разлике на 18 секунди пре краја и то није смела да испусти. На крају су наши момци успели да приведу меч крају успешно.

Орлове су до одласка у осмину финала са првог места водили Александар Ланговић са 14 поена, док су Пажин и Алексеј Покушевски дали по 12 поена. Србија ће у осмини финала Европског првенства играти против четвртопласиране екипе из групе Б, а то би требало да буде Литванија.

Селектор Слободан Клипа може да буде задовољан победама у првој и трећој утакмици, мада онај пораз од Велике Британије не мора да буде лоше јер може да служи нашим младим играчима као подсетник да не сме да дође до било каквог опуштања.

Био је то меч са Турцима у ком је Србија имала ритам током целог меча, држала је предност, али је на крају Турска имала шансу да преокрене када је повела чак. Ипак, Србија је остала присебна и на крају је дошла до победе и пласмана даље.

Понедељак

Група А

Велика Британија - Немачка 66:86 (17:20, 26:25, 15:22, 8:19)

Србија - Турска 76:67 (16:18, 20:14, 18:11, 22:24)



Извор: моззартспорт

Фото: ФИБА

Коментари / 0

Оставите коментар