Сабор Срба опет на Требави

Код храма Успења Пресвете Богородице у добојском селу Зелиња одржан је други Сабор Срба који су за вријеме рата били приморани да напусте своја огњишта. Сабору је претходила молитва у храму.

Република Српска 29.07.2019 | 19:54
Сабор Срба опет на Требави
Саборовање је прилика да се и старо и младо састане у Зелињи, коју је усљед посљедних ратних збивања напустио велики број Срба.

Осим што посјете родну груду, сусретну се са родбином и старим познаницима који су данас расути по Србији, Хрватској, као и по другим земљама. Испуњени су и срећом и тугом. Радост је доћи у своје село, а са друге стране, тужно што је село остало без својих становника.

Јоцо Ковачевић један је од ријетких који је одлучио да не напушта Зелињу. Много је тога, каже, што би требало да се уради, али на све те недаће заборави се када село испуне стари мјештани.

Идеја да се окупе у родном крају заживјела је прошле године, када је обиљежен јубилеј школе у овом селу.

Саборовању је претходила молитива у Саборном храму, којој су присуствовали и представници Градске управе, након чега је дружење настављено уз игру и пјесму.

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хаха

29.07.2019 18:54

Дошли из градске управе па досли да једу и пију зато су досли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

29.07.2019 20:02

Тако је Србовању никад краја а за децу да не питамо сто безе ка западу а волимо Русе. Никад памети завадили нас а они опљацкасе Србски народ. Данас сам био у Сарајеву људи немозе се проци зар је могуце да толико туриста посецује мрско Сарајево Кинеза бас има као Кинеза Срба на стотине све група иза групе. А ми са пјаним поповима попујемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

29.07.2019 22:34

Ајд не млати глупости...ста ти знас о обицајима...

Name

Дзоо

30.07.2019 01:07

Ето ти знас па даље Србуј а немас у фризидеру ни комад сланине да не прицамо о телетини итд. Залосно је то мој друзе кад видим ове муслиме веруј загади ми се како ми изгледамо од села па до града беда смо јад и цемер веруј