Највећи позитивац међу фудбалерима иде у пензију!

Евра се пензионисао, иде у тренере! Бивши фудбалер Манчестер Јунајтеда и Јувентуса Патрис Евра одлучио је да заврши каријеру у 38 години.  То не значи да неће наставити да забавља навијаче на Инстаграму. . .  Да ли ће се остварити Фергусоново предвиђање? Патрис Евра отишао у тренере! Француз на новом задатку. . .

Фудбал 30.07.2019 | 08:38
Највећи позитивац међу фудбалерима иде у пензију!
Евра, који је одиграо 81 меч за селекцију Француске, у наредном периоду посветиће се школовању за тренера.

"Моја каријера је званично завршена. Почео сам да радим на УЕФА Б тренерској лиценци 2013. године, сада желим да је завршим и онда наставим ка А лиценци. За годину и по дана, ако све продје у реду, бићу спреман да водим неки тим", рекао је Евра за Газету дело Спорт.

Еврин последњи клуб био је лондонски Вест Хем, који је напустио у мају прошле године, а поред Јунајтеда и Јувентуса играо је и за Олимпик Марсеј, Монако и Ницу.

Највеће успехе бележио је у клубу са Олд Трафорда, у који је дошао у јануару 2006. године заједно са Немањом Видићем и чинили су сјајну одбрану са Риом Фердинандом и Гаријем Невилом.

Освојио је укупно пет титула Премијер лиге, Лигу шампиона, Светско клупско првенство, три Лига купа и четири Комјунити шилда.

Дошао је и тај тренутак, још једна фудбалска легенда је отишла у пензију. Француски ас Партис Евра званично је окачио копаче о клин, али остаје у фудбалу и постаће фудбалски тренер.

Дугогодишњи леви бек Манчестер јунајтеда, а потом и Јувентуса, звано је објавио прекид играчке каријере и открио даље планове.

"Моја каријера је званично завршена. Још 2013. године сам почео курс за УЕФА Б тренерску лиценцу, а сада желим да је завршим и добијем А лиценцу. За годину и по дана, ако све прође како треба ја ћу бити спреман да водим тим", поручио је Евра.

Француз има 38 година, а прве професионалне кораке направио је у италијанским нижелигапима Марасали и Монци, после чега се вратио у Француску и носио дрес Нице и Монака. Из Кнежевине је у јануару 2006. године стигао на Олд Трафорд за обештећење од 8.000.000 евра. У дресу Црвених ђавола за девет сезона одиграо је 379 утакмица и постигао 10 голова. За Јувентус је одиграо 82 утакмице, после чега су уследила два кратка искуства у Марсељу и Вест Хему.

Легндарни Сер Алекс Фергусон својевремено је поручио да из генерације играча Манчестер јунајтеда које је водио Патриса Евру и Рајана Гигса види као врхунске тренере у будућности. Остаје да се види да ли ће се то предвиђање и остварити.

Крај!

Бивши фудбалер Манчестер јунајтеда и Јувентуса Патрис Евра одлучио је да заврши каријеру у 38 години. Леви бек који је одиграо 81 меч за селекцију Француске, у наредном периоду посветиће се школовању за тренера.

"Моја каријера је званично завршена. Почео сам да радим на УЕФА Б тренерској лиценци 2013. године, сада желим да је завршим и онда наставим ка А лиценци. За годину и по дана, ако све прође у реду, бићу спреман да водим неки тим", рекао је Евра за Газету дело Спорт.

Еврин последњи клуб био је лондонски Вест Хем, којег је напустио у мају прошле године, а поред Јунајтеда и Јувентуса играо је и за Марсеј, Монако и Ницу.

Највеће успехе бележио је у клубу са Олд Трафорда, у који је дошао у јануару 2006. године заједно са Немањом Видићем и чинили су сјајну одбрану са Ријом Фердинандом и Гаријем Невилом, с тим да су сва тројица завршили каријере много пре њега.

Освојио је укупно пет титула Премијер лиге, Лигу шампиона, Светско клупско првенство, три Лига купа и четири Комјунити шилда.

Последњих година постао је познат по позитивним снимцима са Инстаграма.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар