Najveći pozitivac među fudbalerima ide u penziju!

Evra se penzionisao, ide u trenere! Bivši fudbaler Mančester Junajteda i Juventusa Patris Evra odlučio je da završi karijeru u 38 godini.  To ne znači da neće nastaviti da zabavlja navijače na Instagramu. . .  Da li će se ostvariti Fergusonovo predviđanje? Patris Evra otišao u trenere! Francuz na novom zadatku. . .

Fudbal 30.07.2019 | 08:38
Najveći pozitivac među fudbalerima ide u penziju!
Evra, koji je odigrao 81 meč za selekciju Francuske, u narednom periodu posvetiće se školovanju za trenera.

"Moja karijera je zvanično završena. Počeo sam da radim na UEFA B trenerskoj licenci 2013. godine, sada želim da je završim i onda nastavim ka A licenci. Za godinu i po dana, ako sve prodje u redu, biću spreman da vodim neki tim", rekao je Evra za Gazetu delo Sport.

Evrin poslednji klub bio je londonski Vest Hem, koji je napustio u maju prošle godine, a pored Junajteda i Juventusa igrao je i za Olimpik Marsej, Monako i Nicu.

Najveće uspehe beležio je u klubu sa Old Traforda, u koji je došao u januaru 2006. godine zajedno sa Nemanjom Vidićem i činili su sjajnu odbranu sa Riom Ferdinandom i Garijem Nevilom.

Osvojio je ukupno pet titula Premijer lige, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i četiri Komjuniti šilda.

Došao je i taj trenutak, još jedna fudbalska legenda je otišla u penziju. Francuski as Partis Evra zvanično je okačio kopače o klin, ali ostaje u fudbalu i postaće fudbalski trener.

Dugogodišnji levi bek Mančester junajteda, a potom i Juventusa, zvano je objavio prekid igračke karijere i otkrio dalje planove.

"Moja karijera je zvanično završena. Još 2013. godine sam počeo kurs za UEFA B trenersku licencu, a sada želim da je završim i dobijem A licencu. Za godinu i po dana, ako sve prođe kako treba ja ću biti spreman da vodim tim", poručio je Evra.

Francuz ima 38 godina, a prve profesionalne korake napravio je u italijanskim niželigapima Marasali i Monci, posle čega se vratio u Francusku i nosio dres Nice i Monaka. Iz Kneževine je u januaru 2006. godine stigao na Old Traford za obeštećenje od 8.000.000 evra. U dresu Crvenih đavola za devet sezona odigrao je 379 utakmica i postigao 10 golova. Za Juventus je odigrao 82 utakmice, posle čega su usledila dva kratka iskustva u Marselju i Vest Hemu.

Legndarni Ser Aleks Ferguson svojevremeno je poručio da iz generacije igrača Mančester junajteda koje je vodio Patrisa Evru i Rajana Gigsa vidi kao vrhunske trenere u budućnosti. Ostaje da se vidi da li će se to predviđanje i ostvariti.

Kraj!

Bivši fudbaler Mančester junajteda i Juventusa Patris Evra odlučio je da završi karijeru u 38 godini. Levi bek koji je odigrao 81 meč za selekciju Francuske, u narednom periodu posvetiće se školovanju za trenera.

"Moja karijera je zvanično završena. Počeo sam da radim na UEFA B trenerskoj licenci 2013. godine, sada želim da je završim i onda nastavim ka A licenci. Za godinu i po dana, ako sve prođe u redu, biću spreman da vodim neki tim", rekao je Evra za Gazetu delo Sport.

Evrin poslednji klub bio je londonski Vest Hem, kojeg je napustio u maju prošle godine, a pored Junajteda i Juventusa igrao je i za Marsej, Monako i Nicu.

Najveće uspehe beležio je u klubu sa Old Traforda, u koji je došao u januaru 2006. godine zajedno sa Nemanjom Vidićem i činili su sjajnu odbranu sa Rijom Ferdinandom i Garijem Nevilom, s tim da su sva trojica završili karijere mnogo pre njega.

Osvojio je ukupno pet titula Premijer lige, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i četiri Komjuniti šilda.

Poslednjih godina postao je poznat po pozitivnim snimcima sa Instagrama.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar