Није готово за Риберија!

Позив из Франкфурта и интересовање у Тоскани! Француз жели да настави да игра! Рибери је добио позив: Играће са Србима против Бајерна?! На Французу је да "преломи". . .

Фудбал 29.07.2019 | 20:02
Није готово за Риберија!
Франк Рибери опростио се од Бајерна после успешних 12 година и са 36 година разматра своје даље опције.

С обзиром на то да је и даље слободан играч, својевремено најбољи крилни нападач Европе добио је интересантан позив да се придружи другом бундеслигашу - Ајнтрахту.

Према писању "Билда", клуб из Франкфурта ступио је у контакт са Риберијевим агентом и распитао се да ли Француз жели да потпише једногодишњи уговор.

Међутим, неколико је проблема који би могли да "укоче" овај трансфер и да спрече да Франк постане саиграч Мијата Гаћиновића, Филипа Костића и Дејана Јовељића.

Пре свега, Франкфурт не може да "покрије" његову високу плату, али око тога би могло да се разговара, за разлику од друге битне ставке - да ли би могао да игра против Бајерна?

"Он себе не може да замисли како игра против Бајерна", пише "Билд".

Бајерн је на крају прошле сезоне остао без легендарног тандема Робери, пошто су Франку Риберију и Арјену Робену истекли уговори и могли су сами да бирају даље кораке у каријери. Робен се одлучио да окачи копачке о клин, док Рибери верује да за њега ни у 36. години још није готово.

После иницијалне приче да је Јирген Клоп озбиљно разматрао могућност да Риберија позове у Ливерпул, али је на крају ипак одустао због јаке конкуренције на оба крила, врсни офанзивац је одбио позив Монака под изговором да у Немачкој и Француској не жели да игра ни за један други клуб осим за Бајерн и Олимпик Марсељ.

То није спречило челнике Ајнтрахта из Франкфурта да ступе у контакт с Риберијевим агентом како би покушали да нађу договор за трансфер. Наводно, Ајнтрахт би Риберију да понуди једногодишњи уговор чија би се плата највише базирала на његовим играма. Ајнтрахт нема никакву могућност да Риберију плати оно што је имао у Бајерну, што је било око 15.000.000 евра. Нити Рибери, с обзиром на године, не може више ни да се нада толиким примањима.

Ајнтрахту је преко потребан један офанзивац, а Рибери би донео огромно искуство. Француз у овом тренутку има мноштво понуда из Аустралије, Катара, Саудијске Арабије и МЛС, али он би да покуша да обезбеди још један ангажман у Европи пре него што окачи копачке о клин.

За Риберија се такође интересује и Фјорентина. Гледајући оно што некада један од најбољих крилних играча света жели, Виола у овом тренутку има веће шансе од Ајнтрахта. Али питање је да ли су амбиције Виоле у рангу Риберијевих. Финансије су такође проблем, мада ће нови власник клуба Роко Камисо покушати да искористи утицај неких легенди попут Габријела Батистуте и Руија Коште да наговоре Риберија да се одлучи за селидбу у Тоскану.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар