Nije gotovo za Riberija!

Poziv iz Frankfurta i interesovanje u Toskani! Francuz želi da nastavi da igra! Riberi je dobio poziv: Igraće sa Srbima protiv Bajerna?! Na Francuzu je da "prelomi". . .

Fudbal 29.07.2019 | 20:02
Nije gotovo za Riberija!
Frank Riberi oprostio se od Bajerna posle uspešnih 12 godina i sa 36 godina razmatra svoje dalje opcije.

S obzirom na to da je i dalje slobodan igrač, svojevremeno najbolji krilni napadač Evrope dobio je interesantan poziv da se pridruži drugom bundesligašu - Ajntrahtu.

Prema pisanju "Bilda", klub iz Frankfurta stupio je u kontakt sa Riberijevim agentom i raspitao se da li Francuz želi da potpiše jednogodišnji ugovor.

Međutim, nekoliko je problema koji bi mogli da "ukoče" ovaj transfer i da spreče da Frank postane saigrač Mijata Gaćinovića, Filipa Kostića i Dejana Joveljića.

Pre svega, Frankfurt ne može da "pokrije" njegovu visoku platu, ali oko toga bi moglo da se razgovara, za razliku od druge bitne stavke - da li bi mogao da igra protiv Bajerna?

"On sebe ne može da zamisli kako igra protiv Bajerna", piše "Bild".

Bajern je na kraju prošle sezone ostao bez legendarnog tandema Roberi, pošto su Franku Riberiju i Arjenu Robenu istekli ugovori i mogli su sami da biraju dalje korake u karijeri. Roben se odlučio da okači kopačke o klin, dok Riberi veruje da za njega ni u 36. godini još nije gotovo.

Posle inicijalne priče da je Jirgen Klop ozbiljno razmatrao mogućnost da Riberija pozove u Liverpul, ali je na kraju ipak odustao zbog jake konkurencije na oba krila, vrsni ofanzivac je odbio poziv Monaka pod izgovorom da u Nemačkoj i Francuskoj ne želi da igra ni za jedan drugi klub osim za Bajern i Olimpik Marselj.

To nije sprečilo čelnike Ajntrahta iz Frankfurta da stupe u kontakt s Riberijevim agentom kako bi pokušali da nađu dogovor za transfer. Navodno, Ajntraht bi Riberiju da ponudi jednogodišnji ugovor čija bi se plata najviše bazirala na njegovim igrama. Ajntraht nema nikakvu mogućnost da Riberiju plati ono što je imao u Bajernu, što je bilo oko 15.000.000 evra. Niti Riberi, s obzirom na godine, ne može više ni da se nada tolikim primanjima.

Ajntrahtu je preko potreban jedan ofanzivac, a Riberi bi doneo ogromno iskustvo. Francuz u ovom trenutku ima mnoštvo ponuda iz Australije, Katara, Saudijske Arabije i MLS, ali on bi da pokuša da obezbedi još jedan angažman u Evropi pre nego što okači kopačke o klin.

Za Riberija se takođe interesuje i Fjorentina. Gledajući ono što nekada jedan od najboljih krilnih igrača sveta želi, Viola u ovom trenutku ima veće šanse od Ajntrahta. Ali pitanje je da li su ambicije Viole u rangu Riberijevih. Finansije su takođe problem, mada će novi vlasnik kluba Roko Kamiso pokušati da iskoristi uticaj nekih legendi poput Gabrijela Batistute i Ruija Košte da nagovore Riberija da se odluči za selidbu u Toskanu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar