"Новак је жртва своје жеље да буде вољен!"

Бивши аустралијски тенисер Тод Вудбриџ подржао је мишљење свог контроверзног земљака Ника Кирјоса о Новаку Ђоковићу.

Тенис 29.07.2019 | 17:49
"Новак је жртва своје жеље да буде вољен!"
Кирјос, који у последње време често провоцира Ђоковића изјавама, рекао је да је Ђоковић опседнут да га сви воле.

Вудбриџ је прокоментарисао исто поменувши полуфинале недавног Вимблдона где је сам "послао поруку" навијачима.

"Новак је жртва своје жеље да буде вољен, више него што допушта људима да га воле. Он то тражи. У полуфиналу сте могли да видите како навијачима показује уво. Роберто Баутиста Агут је одиграо сјајан поен и публика је то ценила, али је Ђоковић желео да аплауз за њега буде гласнији. То је бизарно понашање. Он је невероватан играч, али не мора да иде тим путем, да пати да њему аплаудирају јаче" , рекао је Вудбриџ.

Освајач 16 Гренд слем титула у дублу сматра да Ђоковић мора да се фокусира на игру.

"Он има огромну базу навијача. Не треба да се нађе на супротној страни од њих, са сам то урадио неколико пута, а то није нешто што желиш да урадиш. Он мора да ради оно што најбоље ради, да побеђује".

Аустралијанац сматра да Ђоковић може да надмаши Федерера по броју Гренд слем титула (20), након што је победио Швајцарца недавно у Лондону иако је против себе имао цео стадион, скоро 15.000 људи.

"Питао сам га о томе што је јео траву на терену, што му је постало традиција, јер је освојио пет пута и изједначио се са Бјерном Боргом. Али ствар је у томе што он и није баш славио. Као да је свима послао поруку: 'Знате шта? Могу да овако дивље славим и да вам пркосим, али ја сам изнад вас и бољи сам од вас'. Интересантна психологија. Често ће спортисти искористити противничку публику да себе мотивишу, а чини ми се да он то ради".

Вудбриџ је прокоментарисао и понашање свог земљака Кирјоса и константно провоцирање Ђоковића. Ник је пре неколико дана у Атланти маркером прекрижио Ђоковићево име на мајици једног навијача.

"Ево шта мислим о теби и твојој мајици. Готово", рекао је Кирјос.

"Он зна да ће то створити контроверзу. Не схватам зашто то покушава да уради. Он мора да почне да побеђује у тениским мечевима", истакао је Вудбриџ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар