Останак у Реалу не долази у обзир!

Бејл има само два решења! Герет би да остане, али му Зидан не дозвољава, његов агент баца дрвље и камење по Французу, Ђенгсу дефинитивно отпао.

Фудбал 29.07.2019 | 15:36
Останак у Реалу не долази у обзир!
Муњевитом брзином одјекнула је вест да је Реал подигао ручну кочницу и обуставио преговоре и сваки контакт с Ђенгсуом по питању трансфера Герета Бејла. Велшанин који је у једном тренутку био на потпис до одласка у Кину за брдо пара, сада је поново у кошмарној ситуацији јер се идеја о скоријем растанку с Реалом није обистинила.

Истини за вољу, Ђенгсу у целом процесу нимало није олакшао ни Бејлу, и Реалу. Иако је постојала жеља да се Бејлу додели плата од 62.400.000 евра бруто, један од најмоћнијих кинеских клубова није желео да плати обештећење због чега су, између осталог, даљи преговори отказани. А, да је Ђенгсу дефинитивно одустао од Бејла показало се само неколико сати пошто су разговори обустављени, пошто је на званичном клупском сајту потврђен долазак хрватског офанзивца Ивана Сантинија из Андерлехта за 5.000.000 евра. Ђенгсу је тако затворио оба места резервисана за странце, пошто је само неколико дана раније у клуб стигао Бразилац Миранда. 

Својевремено најскупље плаћени фудбалер свих времена сада се налази у процепу и нимало пријатној ситуацији. Останак у Реалу никако не долази у обзир јер то Зинедин Зидан неће дозволити. Не може, јасно је, Француз на силу да отера Бејла, али му је још прошле седмице јасно ставио до знања да у Мадриду није пожељан. Због тога Велшанин има само две опције - да потражи нови клуб у Кини или да појури ангажман у Премијер лиги, где се пијаца затвара за десет дана. Тачније - 8. августа. 

Одлазак у Кину сада се делује баш као што је то био случај пре него што се догодила цела ова ситуација с Ђенгсуом – као немогућа мисија. Разлог је тај што су сви финансијски моћни клубови већ попуњени са странцима, а притом је свега шачица оних који могу да Бејлу понуде услове макар сличне оним Ђенгсуовим. У преводу – минималне су шансе да ће његови агенти Џонатан и Џошуа Барнет успети да „измузу“ још неког за недељну плату од преко 1.200.000 евра! Иначе, Барнет сениор нимало није задовољан актуелном ситуацијом, због чега осуђује Зинедина Зидана...

"Врло је једноставно, Зидан не воли Герета. Никада између њих није постојао нормалан однос. Герет жели да остане, али нисам сигуран да Зидан жели да он обуде ту и даље. Има уговор до 2022. године, а по мом мишљењу један је од три најбољих играча на планети. Али то не мисли и Зидан. Ако Бејл на крају буде отишао из Реала десиће се то само зато што он то жели, не зато што га Зидан или било ко из Реала тера", поручио је Барнет.

За Бејла на крају остаје највероватније само Премијер лига. А и тамо су опције практично ограничене. Једино се сада Тотенхем помиње као могућа дестинација, мада није искључено да се у последњем тренутку јави и Манчестер јунајтед. Његов бивши клуб, у којем је своју каријеру дигао у небеса, спреман је за евентуални договор, али само под условом да Бејл пристане на плату од 15.000.000 евра на годишњем нивоу. Тотенхем и Реал годинама имају добре пословне односе, па је могуће да би две стране могле да пронађу адекватан договор.

С друге стране, у Манчестеру су преокупирани потенцијалним одласцима Пола Погбе и Ромелуа Лукакуа и сада се ради на ангажовању њихових замена. Што се Погбе тиче, њега и новопеченог играча ПСЖ Андера Ереру би по неким најавама требало да замене Бруно Фернандес и Сергеј Милинковић Савић, док се наследник Ромелуа Лукакуа још тражи. Јунајтеду је годинама дефицитарна позиција на десном крилу, где је Бејл највише играо у ери Кристијана Роналда. Али, како се очекује да ће велики новац бити уложен у два или три појачања у финишу прелазног рока, мале су шансе да ће Јунајтед издвојити новац и за Бејла.

Али да видимо шта нам завршних десет дана прелазног рока у Премијер лиги доносе...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар