Вријеме је за Србина капитена!

Матића предложила легенда! Иако је срамежљиво примио ту информацију, сигурно и Немања Матић размишља о томе да буде и званични лидер Јунајтеда. . .

Фудбал 29.07.2019 | 14:20
Вријеме је за Србина капитена!
Оле Гунар Солскјер и даље није донео важну одлуку.

Одласком Антонија Валенсије из клуба, Манчестер јунајтед је остао без капитена, а иако се чинило да ће Норвежанин траку око руке окачити Ешлију Јангу - то се још није догодило.

Изгледа да је Солскјер чуо и повике навијача који су незадовољни играма Ешлија Јанга и да због тога опрезно мора да одабере наредног капитена, а један од оних који су носили траку током припрема јесте и српски репрезентативац Немања Матић.

Један је од искуснијих играча у тиму и за разлику од неких других - стандардан, па Солскјер озбиљно размишља да му у новој сезони дода још једну функцију.

За такав развој ситуације обе руке диже легендарни Брајан Робсон.

"Важно је да та особа када изађе на терен захтева много од својих саиграча и води прмером. Потребна је особа која се издваја од других... Када погледам на овај тим Јунајтеда, посебно на тренинзима, Крис Смолинг и Немања Матић имају то у себи", казао је Робсон, који је за клуб одиграо преко 450 утакмица, за енглеске медије.

Немања Матић је чуо те коментаре и на њих реаговао прилично скромно и срамежљиво, односно није желео да се истиче у први план и тако директно "кандидује" за новог капитена.

"Сјајно је када чујете такве ствари од особе каква је господин Робсон... Стварно ми значи. Истина је да сам један од најискусинијих играча и да се трудим да будем пример. Што се тиче будућности, ко зна? На менаџеру је одлука о капитену, шта год одлучи - бићу срећан", рекао је Матић.

Добро је познато да је његов сународник и имењак Немања Видић дуго година био капитен Манчестер јунајтеда, а заиста би било импресивно да Србија "да" двојицу у десетак година.

Матић је у Јунајтеду од 2017. године и одиграо је 87 мечева за клуб.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар