Vrijeme je za Srbina kapitena!

Matića predložila legenda! Iako je sramežljivo primio tu informaciju, sigurno i Nemanja Matić razmišlja o tome da bude i zvanični lider Junajteda. . .

Fudbal 29.07.2019 | 14:20
Vrijeme je za Srbina kapitena!
Ole Gunar Solskjer i dalje nije doneo važnu odluku.

Odlaskom Antonija Valensije iz kluba, Mančester junajted je ostao bez kapitena, a iako se činilo da će Norvežanin traku oko ruke okačiti Ešliju Jangu - to se još nije dogodilo.

Izgleda da je Solskjer čuo i povike navijača koji su nezadovoljni igrama Ešlija Janga i da zbog toga oprezno mora da odabere narednog kapitena, a jedan od onih koji su nosili traku tokom priprema jeste i srpski reprezentativac Nemanja Matić.

Jedan je od iskusnijih igrača u timu i za razliku od nekih drugih - standardan, pa Solskjer ozbiljno razmišlja da mu u novoj sezoni doda još jednu funkciju.

Za takav razvoj situacije obe ruke diže legendarni Brajan Robson.

"Važno je da ta osoba kada izađe na teren zahteva mnogo od svojih saigrača i vodi prmerom. Potrebna je osoba koja se izdvaja od drugih... Kada pogledam na ovaj tim Junajteda, posebno na treninzima, Kris Smoling i Nemanja Matić imaju to u sebi", kazao je Robson, koji je za klub odigrao preko 450 utakmica, za engleske medije.

Nemanja Matić je čuo te komentare i na njih reagovao prilično skromno i sramežljivo, odnosno nije želeo da se ističe u prvi plan i tako direktno "kandiduje" za novog kapitena.

"Sjajno je kada čujete takve stvari od osobe kakva je gospodin Robson... Stvarno mi znači. Istina je da sam jedan od najiskusinijih igrača i da se trudim da budem primer. Što se tiče budućnosti, ko zna? Na menadžeru je odluka o kapitenu, šta god odluči - biću srećan", rekao je Matić.

Dobro je poznato da je njegov sunarodnik i imenjak Nemanja Vidić dugo godina bio kapiten Mančester junajteda, a zaista bi bilo impresivno da Srbija "da" dvojicu u desetak godina.

Matić je u Junajtedu od 2017. godine i odigrao je 87 mečeva za klub.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar