Милан још без гола, али обећава!

Пресудио Тарабтов рикошет, чудесни Грк одбранио Бенфику! Деби Крунића у дресу Милана, наступи Фејсе и Живковића у дресу лисабонског клуба - 0:1.

Фудбал 29.07.2019 | 11:10
Милан још без гола, али обећава!
Милан још увек није постигао погодак на Интернационалном купу шампиона. Росонери су минималним резултатом поражени и од Бенфике, па ће им последњу шансу да коначно пробију лед у припремним мечевима представљати окршај са Манчестер јунајтедом 3. августа - 0:1 (0:0).

Ипак, није све тако црно када је у питању екипа Марка Ђампаола. Чак се може рећи и да неке ствари делују обећавајуће у екипи славног клуба. Милану на очајном стадиону, али и врло доброј утакмици у Фоксбороу, највише недостајало среће. Росонери су два пута погађали оквир гола, а неколико сјајних интервенција забележио је одлични грчки голман Одисеас Влаходимос. Неколико одличних шанси имала је и Бенфика, па њено славље, без обзира на прилично срећан погодак Тарабта у 70. минуту, не сме бити умањено.

Сада већ времешни Мароканац, некадашњи играч управо Милана, који читаву каријеру има проблема са вишком килограма (и даље је присутан исти проблем), гађао је са 18-19 метара удаљености, а лопта се одбила о ногу једног од дефанзиваца Милана и завшила иза леђа Пепеа Реине.

Највише прилика било је у првом полувремену. Бенфика је на почетку претила преко Рафе Силве и Тарабта, али су брзо одговорили Чалханоглу, Касиљехо и Сусо, који је погодио стативу у 29. минуту. У финишу првог полувремена две одличне прилике имао је Пјонтек, док је Влаходимос три минута пре краја сјајном интервенцијом зауставио покушај Чалханоглуа.

Сјајни Грк је и на старту другог полувремена одличном реакцијом зауставио покушај Кастиљеха, док је голу Тарабта претходио фантастичан ударац и одлична одбрана Реине. Дебитантски наступ у 64. минуту утакмице забележио је Раде Крунић, који је тада заменио управо изузетно запаженог Чалханоглуа. Фејса је био стартер код Бенфике, док је Живковић одиграо последња три минута меча.

Милан је кратко након примљеног гола био у нокдануну, али се подигао у финишу. У 84. минуту је поново срећа окренула леђа Ђампаоловом тиму. Биља је фантастичним ударцем из слободног ударца уздрмао пречку противничког гола, док је само минут касније своју последњу велику прилику на мечу пропустио Пјонтек.



МИЛАН - БЕНФИКА 0:1 (0:0)
/Тарабт 70/

МИЛАН (4-3-3): Донарума - Калабрија, Мусакио, Ромањоли, Родригез - Чалханоглу, Биља, БГорини - Кастиљехо, Пјонтек, Сусо.
Играли су још: Реина, Конти, Стринић, Крунић, Габија, Малдини, Брешијани.

БЕНФИКА (4-2-3-1): Влаходимос - Таварес, Дијаз, Фереира, Грималдо - Фејса, Габријел - Пици, Тарабт, Рафа Силва - Сеферовић.
Играли су још: Самарис, Чикињо, Кајо, Ебуехи, Луис, Жардел, Филипе, Живковић.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар