Milan još bez gola, ali obećava!

Presudio Tarabtov rikošet, čudesni Grk odbranio Benfiku! Debi Krunića u dresu Milana, nastupi Fejse i Živkovića u dresu lisabonskog kluba - 0:1.

Fudbal 29.07.2019 | 11:10
Milan još bez gola, ali obećava!
Milan još uvek nije postigao pogodak na Internacionalnom kupu šampiona. Rosoneri su minimalnim rezultatom poraženi i od Benfike, pa će im poslednju šansu da konačno probiju led u pripremnim mečevima predstavljati okršaj sa Mančester junajtedom 3. avgusta - 0:1 (0:0).

Ipak, nije sve tako crno kada je u pitanju ekipa Marka Đampaola. Čak se može reći i da neke stvari deluju obećavajuće u ekipi slavnog kluba. Milanu na očajnom stadionu, ali i vrlo dobroj utakmici u Foksborou, najviše nedostajalo sreće. Rosoneri su dva puta pogađali okvir gola, a nekoliko sjajnih intervencija zabeležio je odlični grčki golman Odiseas Vlahodimos. Nekoliko odličnih šansi imala je i Benfika, pa njeno slavlje, bez obzira na prilično srećan pogodak Tarabta u 70. minutu, ne sme biti umanjeno.

Sada već vremešni Marokanac, nekadašnji igrač upravo Milana, koji čitavu karijeru ima problema sa viškom kilograma (i dalje je prisutan isti problem), gađao je sa 18-19 metara udaljenosti, a lopta se odbila o nogu jednog od defanzivaca Milana i zavšila iza leđa Pepea Reine.

Najviše prilika bilo je u prvom poluvremenu. Benfika je na početku pretila preko Rafe Silve i Tarabta, ali su brzo odgovorili Čalhanoglu, Kasiljeho i Suso, koji je pogodio stativu u 29. minutu. U finišu prvog poluvremena dve odlične prilike imao je Pjontek, dok je Vlahodimos tri minuta pre kraja sjajnom intervencijom zaustavio pokušaj Čalhanoglua.

Sjajni Grk je i na startu drugog poluvremena odličnom reakcijom zaustavio pokušaj Kastiljeha, dok je golu Tarabta prethodio fantastičan udarac i odlična odbrana Reine. Debitantski nastup u 64. minutu utakmice zabeležio je Rade Krunić, koji je tada zamenio upravo izuzetno zapaženog Čalhanoglua. Fejsa je bio starter kod Benfike, dok je Živković odigrao poslednja tri minuta meča.

Milan je kratko nakon primljenog gola bio u nokdanunu, ali se podigao u finišu. U 84. minutu je ponovo sreća okrenula leđa Đampaolovom timu. Bilja je fantastičnim udarcem iz slobodnog udarca uzdrmao prečku protivničkog gola, dok je samo minut kasnije svoju poslednju veliku priliku na meču propustio Pjontek.



MILAN - BENFIKA 0:1 (0:0)
/Tarabt 70/

MILAN (4-3-3): Donaruma - Kalabrija, Musakio, Romanjoli, Rodrigez - Čalhanoglu, Bilja, BGorini - Kastiljeho, Pjontek, Suso.
Igrali su još: Reina, Konti, Strinić, Krunić, Gabija, Maldini, Brešijani.

BENFIKA (4-2-3-1): Vlahodimos - Tavares, Dijaz, Fereira, Grimaldo - Fejsa, Gabrijel - Pici, Tarabt, Rafa Silva - Seferović.
Igrali su još: Samaris, Čikinjo, Kajo, Ebuehi, Luis, Žardel, Filipe, Živković.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar