УКР: Три минута за преокрет - Динаму први трофеј у сезони!

Шахтјор водио до 80. минута у Суперкупу, али. . .

Фудбал 28.07.2019 | 23:30
УКР: Три минута за преокрет - Динаму први трофеј у сезони!
Наиграли су се Шахтјор и Динамо из Кијева утакмица за трофеје, а овај данас дуел је био јако занимљив. У судару на неутралном терену у Одеси Динамо је славио са 2:1 (0:1) и после преокрета кладионичарским речником из двојке у кеца стигао до првог трофеја у сезони.

Какав је то само меч био, али веома тежак меч за навијаче Шахтјора посебно. Имао је тај тим вођство од краја првог полувремена све до самог краја, али је у последњих 10 минута све пало у воду за ту екипу.

Први гол на мечу дао је Шахтјор у 45. минуту после корнера. Није ту било лепог фудбала, била је то права борба, а Алан Патрик се после корнера најбоље снашао за вођство Шахтјора. Динамо је за освету чекао сам крај и до преокрета је стигао у року од три минута. Као дланом о длан. Прво је погодио Бурда после корнера, био је то одличан скок и гол главом.

Само три минута касније, Динамо је стигао до још једног поготка. Био је то контранапад, можда и спорији него што је могао да се одигра, али се на крају све завршило добро по тим из Кијева.

Гармаш се нашао у прилици, био је на ивици шеснаестерца, у паду је шутнуо и погодио угао гола Шахтјора.

Оба тима су била веома активна у припремном периоду. Шахтјор је одиграо чак девет утакмица на којима је забележио седам победа, реми против Уердингена и пораз од АПОЕЛ-а. Са друге стране, Динамо Кијев није имао толико резултатски усепшно лето засад. Поражени су два пута и то од, за јавности готово анонимних клубова, Житомира и Колос Коваљонке. 

Ова победа ће много значити Динаму... Први трофеј у сезони је припао њему.

УКРАЈИНА - СУПЕРКУП

Шахтјор - Динамо 1:2 (1:0)
/Алан Патрик 45+3 - Бурда 80, Гармаш 83/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар