UKR: Tri minuta za preokret - Dinamu prvi trofej u sezoni!

Šahtjor vodio do 80. minuta u Superkupu, ali. . .

Fudbal 28.07.2019 | 23:30
UKR: Tri minuta za preokret - Dinamu prvi trofej u sezoni!
Naigrali su se Šahtjor i Dinamo iz Kijeva utakmica za trofeje, a ovaj danas duel je bio jako zanimljiv. U sudaru na neutralnom terenu u Odesi Dinamo je slavio sa 2:1 (0:1) i posle preokreta kladioničarskim rečnikom iz dvojke u keca stigao do prvog trofeja u sezoni.

Kakav je to samo meč bio, ali veoma težak meč za navijače Šahtjora posebno. Imao je taj tim vođstvo od kraja prvog poluvremena sve do samog kraja, ali je u poslednjih 10 minuta sve palo u vodu za tu ekipu.

Prvi gol na meču dao je Šahtjor u 45. minutu posle kornera. Nije tu bilo lepog fudbala, bila je to prava borba, a Alan Patrik se posle kornera najbolje snašao za vođstvo Šahtjora. Dinamo je za osvetu čekao sam kraj i do preokreta je stigao u roku od tri minuta. Kao dlanom o dlan. Prvo je pogodio Burda posle kornera, bio je to odličan skok i gol glavom.

Samo tri minuta kasnije, Dinamo je stigao do još jednog pogotka. Bio je to kontranapad, možda i sporiji nego što je mogao da se odigra, ali se na kraju sve završilo dobro po tim iz Kijeva.

Garmaš se našao u prilici, bio je na ivici šesnaesterca, u padu je šutnuo i pogodio ugao gola Šahtjora.

Oba tima su bila veoma aktivna u pripremnom periodu. Šahtjor je odigrao čak devet utakmica na kojima je zabeležio sedam pobeda, remi protiv Uerdingena i poraz od APOEL-a. Sa druge strane, Dinamo Kijev nije imao toliko rezultatski usepšno leto zasad. Poraženi su dva puta i to od, za javnosti gotovo anonimnih klubova, Žitomira i Kolos Kovaljonke. 

Ova pobeda će mnogo značiti Dinamu... Prvi trofej u sezoni je pripao njemu.

UKRAJINA - SUPERKUP

Šahtjor - Dinamo 1:2 (1:0)
/Alan Patrik 45+3 - Burda 80, Garmaš 83/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar