Рашко Катић свирао крај: Жалим само за Лакташима 2013.

"Не због чињенице да сам играо у противничком тиму па због неке освете. . . ", присетио се Рашко Катић.

Кошарка 29.07.2019 | 13:23
Рашко Катић свирао крај: Жалим само за Лакташима 2013.
Време је за одмор!

Рашко Катић одлучио је да заврши играчку каријеру у 39. години након што му је истекао уговор са белгијским клубом Шарлроа, у ком је играо претходне две сезоне, а највећи разлог за такву одлуку јесте породица.

Давно су биле деведесете године када је голобради Катић почео да игра кошарку у родном Крагујевцу, а тело се уморило и време је за друге приоритете у животу.

"Ове године сам одлучио да дефинитивно прекинем професионалну каријеру. То је било условљено разним факторима, понајвише чињеницом да имам тројицу синова, од којих двојица иду у школу и немам више снаге, а ни жеље да мењам средину и крећемо све изнова", казао је Рашко Катић у интервјуу за портал "БаскетбаллСпхере" и потом додао:

"Мислим да је 39 година сасвим пристојно време да се престане".

У каријери је носио дрес Заставе, Истанбула, Ергонома, Тибингена, Хемофарма, Партизана, Сарагосе, Остендеа, Шарлрое и два пута Црвене звезде.

Освајао је трофеје у Србији и региону, као и у Белгији, а највише ће памтити и сребро са репрезентацијом Србије на Светском првенству 2014. године. Ипак, постоји једна ствар за којом жали у каријери - у питању је пехар АБА Лиге из 2013. године када је носио црвено-бели дрес.

Био је МВП фајнал-фора у Лакташима, али је титула припала Партизану.

"Најтеже ми је пао пораз од Партизана у АБА лиги у финалу у Лакташима, не због чињенице да сам играо у противничком тиму па због неке освете, јер тога стварно није било ни у траговима, већ због чињенице да смо на полувремену водили и имали јако добру ситуацију.Тај пораз ми је дефинитивно остао урезан као најтежи", присетио се Катић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар