Raško Katić svirao kraj: Žalim samo za Laktašima 2013.

"Ne zbog činjenice da sam igrao u protivničkom timu pa zbog neke osvete. . . ", prisetio se Raško Katić.

Košarka 29.07.2019 | 13:23
Raško Katić svirao kraj: Žalim samo za Laktašima 2013.
Vreme je za odmor!

Raško Katić odlučio je da završi igračku karijeru u 39. godini nakon što mu je istekao ugovor sa belgijskim klubom Šarlroa, u kom je igrao prethodne dve sezone, a najveći razlog za takvu odluku jeste porodica.

Davno su bile devedesete godine kada je golobradi Katić počeo da igra košarku u rodnom Kragujevcu, a telo se umorilo i vreme je za druge prioritete u životu.

"Ove godine sam odlučio da definitivno prekinem profesionalnu karijeru. To je bilo uslovljeno raznim faktorima, ponajviše činjenicom da imam trojicu sinova, od kojih dvojica idu u školu i nemam više snage, a ni želje da menjam sredinu i krećemo sve iznova", kazao je Raško Katić u intervjuu za portal "BasketballSphere" i potom dodao:

"Mislim da je 39 godina sasvim pristojno vreme da se prestane".

U karijeri je nosio dres Zastave, Istanbula, Ergonoma, Tibingena, Hemofarma, Partizana, Saragose, Ostendea, Šarlroe i dva puta Crvene zvezde.

Osvajao je trofeje u Srbiji i regionu, kao i u Belgiji, a najviše će pamtiti i srebro sa reprezentacijom Srbije na Svetskom prvenstvu 2014. godine. Ipak, postoji jedna stvar za kojom žali u karijeri - u pitanju je pehar ABA Lige iz 2013. godine kada je nosio crveno-beli dres.

Bio je MVP fajnal-fora u Laktašima, ali je titula pripala Partizanu.

"Najteže mi je pao poraz od Partizana u ABA ligi u finalu u Laktašima, ne zbog činjenice da sam igrao u protivničkom timu pa zbog neke osvete, jer toga stvarno nije bilo ni u tragovima, već zbog činjenice da smo na poluvremenu vodili i imali jako dobru situaciju.Taj poraz mi je definitivno ostao urezan kao najteži", prisetio se Katić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar