Ферстапен срећан због побједе на Хокенхајму!

Возач Ред Була Макс Ферстапен рекао је да је срећан због победе у трци Формуле 1 за Велику награду Немачке која је била једна од занимљивијих у историји Ф1.

Остали спортови 29.07.2019 | 11:29
Ферстапен срећан због побједе на Хокенхајму!
"Сјајно је победити овде. Било је незгодно донети праве одлуке, морали смо да будемо концентрисани. Направио сам окрет од 360 степени на стази, уживао сам. Покушао сам да не правим превише грешака. Током година научиш многе ствари, заиста сам срећан овим резултатом", рекао је Верстапен после трке.

Верстапен је победио на Хокенхајму у врло тешким условима због кише и остварио седму победу у каријери. Победио је резултатом сат, 44 минута, 31,275 секунди.

Возач Ферарија Себастијан Фетел трку је почео са последњег, 20. места, а на крају је заузео друго место. Кроз циљ је прошао са 7,333 секунди заостатка за Верстапеном.

"Трка је била дуга, у једном тренутку сам помислио да се никада неће завршити. Било је забавно, услови су били тешки и било је тешко проценити праве потезе. Не знам да ли сада могу да препричам целу трку, али честитам Максу, возио је веома добро", рекао је четвороструки светски првак.

Он је у последњих неколико кругова обишао двојицу возача и попео се на друго место.

"Задовољан сам. Пре последњег изласка сејфти кара, схватио сам да сам бржи, имао сам пар добрих потеза. Желео сам да обиђем свако следеће возило", додао је Фетел.

У једној од најузбудљивијих трка у последње време, треће место заузео је Данил Квјат из екипе Торо Росо. Он је трку завршио са 8,305 секунди заостатка за победником.

"Сјајно је вратити се на подијум. Вратити на подијум екипу Торо Росо је одлична ствар. Срећан сам, ово је био хорор филм, уз црни хумор. У једном тренутку сам помислио да је трка решена, али било је невероватно, пуно успона и падова, као читава моја каријера", навео је Квјат.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар