"Бројни играчи су отказали, али...''

''. . . Американци су и даље главни фаворити!'' Никола Вучевић, црногорски центар, каже да је велика част играти на Мундобаскету и истиче да су Американци и даље фаворити.

Кошарка 29.07.2019 | 10:51
"Бројни играчи су отказали, али...''
Вучевић ће учествовати на првом Светском првенству у историји своје Црне Горе од 31. августа у Кини.

Центар Орландо Меџика објашњава да је најбитније фокусирати се на припреме.

"С обзиром на претходна искуства, мислим да не треба постављати неке посебне циљеве. Треба се фокусирати на припремни период, а тренутно је примарни циљ да у Кину одемо здрави и комплетни. Наравно да ћемо дати све од себе како бисмо направили што бољи резултат. Велика је част играти на Мундобаскету", нагласио Вучевић који је недавно ставио потпис на нови четворогодишњи уговор с Орландом вредан 100 милиона долара.

Репрезентацији САД је до сада отказало 11 играча, а Вучевић је дао своје мишљење о екипи коју ће по први пут водити легендарни Грег Попович.

"Американци углавном имају личне разлоге због којих отказују играње на Светском првенству. Они су фокусирани на НБА лигу и имају другачији поглед на Мундобаскет. Њима су Олимпијске игре врхунац. Требало је да имају моћну репрезентацију, али је већина момака са списка одлучила да не иде у Кину. Упркос томе, САД је фаворит број један с обзиром на то да заиста има огроман фонд квалитетних играча".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар