"Brojni igrači su otkazali, ali...''

''. . . Amerikanci su i dalje glavni favoriti!'' Nikola Vučević, crnogorski centar, kaže da je velika čast igrati na Mundobasketu i ističe da su Amerikanci i dalje favoriti.

Košarka 29.07.2019 | 10:51
"Brojni igrači su otkazali, ali...''
Vučević će učestvovati na prvom Svetskom prvenstvu u istoriji svoje Crne Gore od 31. avgusta u Kini.

Centar Orlando Medžika objašnjava da je najbitnije fokusirati se na pripreme.

"S obzirom na prethodna iskustva, mislim da ne treba postavljati neke posebne ciljeve. Treba se fokusirati na pripremni period, a trenutno je primarni cilj da u Kinu odemo zdravi i kompletni. Naravno da ćemo dati sve od sebe kako bismo napravili što bolji rezultat. Velika je čast igrati na Mundobasketu", naglasio Vučević koji je nedavno stavio potpis na novi četvorogodišnji ugovor s Orlandom vredan 100 miliona dolara.

Reprezentaciji SAD je do sada otkazalo 11 igrača, a Vučević je dao svoje mišljenje o ekipi koju će po prvi put voditi legendarni Greg Popovič.

"Amerikanci uglavnom imaju lične razloge zbog kojih otkazuju igranje na Svetskom prvenstvu. Oni su fokusirani na NBA ligu i imaju drugačiji pogled na Mundobasket. Njima su Olimpijske igre vrhunac. Trebalo je da imaju moćnu reprezentaciju, ali je većina momaka sa spiska odlučila da ne ide u Kinu. Uprkos tome, SAD je favorit broj jedan s obzirom na to da zaista ima ogroman fond kvalitetnih igrača".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar