КИН: Евергранде са потписом Паулиња!

Два гола Бразилца за лидерску позицију! Скупоцени Шангај СИПГ кикснуо против Вухана у гостима.

Фудбал 28.07.2019 | 18:44
КИН: Евергранде са потписом Паулиња!
Како се кинески шампионат примиче крају, све више делује да ће се Гуангџоу Евергранде поново вратити на шампионски трон. То делује још извесније након данас одиграних утакмица. Евергранде је тако дошао до веома лаке победе против Пекинг Женхеа, док је Шангај СИПГ кикснуо против Вухана на гостујућем терену и тако се додатно удаљио од прве позиције на табели.

Гуангџоу данас није чекао ни час. Већ у другом минуту Веи Шихао је дошао до гола и тако наговестио да госта данас чека бродолом. Пекинг Женхе је иначе пред старт овог кола био закуцан за дно табеле, те делује да га само чудо може спасити до краја сезоне.

На 2:0 повисио је Паулињо пред крај првог дела игре. Била је то прелепа комбинација са још једним бразилским фудбалером из ове екипе, Елкесоном, а голман Пекинга ту ништа није могао да уради.

Само што је почело друго полувреме, Гуангџоу је повисио на великих 3:0. Поново се у улози стрелца нашао Паулињо и то на асистенцију Јан Лијуа. Могао је до краја утакмице да дође и до хет-трика, чак је и постигао гол, али га је судија накнадно поништио због офсајда.

Шангај СИПГ поново је кикснуо и везао други реми, што је опет боље у односу на Пекинг Гуан који је у последња два кола два пута и изгубио. Јун је у четвртом минуту довео Вухан у водство, но у 23. минуту игре виђена је лепа акција Шангаја и изједначење. Центрирао је Хулк, а ногу је некако пружио Арнаутовић и само је скренуо у мрежу поред голмана.

У преостала два дуела, Ђијангсу Сунинг победио је Шенжен и тако га додатно гурнуо у опасну зону, док је Тијанђин Тјенхаи дошао до вредне победе у градском дербију против Теде, иначе тек друге у сезони.

КИНА 1 - 20. КОЛО

Субота

Хебеи – Чунгћинг  3:0 (1:0)
Шангај Ш. – Гуангџоу Р&Ф  5:3 (2:2)
Хенан – Пекинг Гуан  1:0 (1:0)
Далијен  - Шандунг  Луненг  1:0 (1:0)

Недеља

Гуангџоу Евергранде – Пекинг Женхе 3:0 (2:0)
Вухан Зал – Шангај СИПГ 1:1 (1:1)
Тијанђин Тјенхаи – Тијанђин Теда 1:0 (0:0)
Ђијангсу – Шенжен 2:0 (1:0)



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар