KIN: Evergrande sa potpisom Paulinja!

Dva gola Brazilca za lidersku poziciju! Skupoceni Šangaj SIPG kiksnuo protiv Vuhana u gostima.

Fudbal 28.07.2019 | 18:44
KIN: Evergrande sa potpisom Paulinja!
Kako se kineski šampionat primiče kraju, sve više deluje da će se Guangdžou Evergrande ponovo vratiti na šampionski tron. To deluje još izvesnije nakon danas odigranih utakmica. Evergrande je tako došao do veoma lake pobede protiv Peking Ženhea, dok je Šangaj SIPG kiksnuo protiv Vuhana na gostujućem terenu i tako se dodatno udaljio od prve pozicije na tabeli.

Guangdžou danas nije čekao ni čas. Već u drugom minutu Vei Šihao je došao do gola i tako nagovestio da gosta danas čeka brodolom. Peking Ženhe je inače pred start ovog kola bio zakucan za dno tabele, te deluje da ga samo čudo može spasiti do kraja sezone.

Na 2:0 povisio je Paulinjo pred kraj prvog dela igre. Bila je to prelepa kombinacija sa još jednim brazilskim fudbalerom iz ove ekipe, Elkesonom, a golman Pekinga tu ništa nije mogao da uradi.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Guangdžou je povisio na velikih 3:0. Ponovo se u ulozi strelca našao Paulinjo i to na asistenciju Jan Lijua. Mogao je do kraja utakmice da dođe i do het-trika, čak je i postigao gol, ali ga je sudija naknadno poništio zbog ofsajda.

Šangaj SIPG ponovo je kiksnuo i vezao drugi remi, što je opet bolje u odnosu na Peking Guan koji je u poslednja dva kola dva puta i izgubio. Jun je u četvrtom minutu doveo Vuhan u vodstvo, no u 23. minutu igre viđena je lepa akcija Šangaja i izjednačenje. Centrirao je Hulk, a nogu je nekako pružio Arnautović i samo je skrenuo u mrežu pored golmana.

U preostala dva duela, Đijangsu Suning pobedio je Šenžen i tako ga dodatno gurnuo u opasnu zonu, dok je Tijanđin Tjenhai došao do vredne pobede u gradskom derbiju protiv Tede, inače tek druge u sezoni.

KINA 1 - 20. KOLO

Subota

Hebei – Čungćing  3:0 (1:0)
Šangaj Š. – Guangdžou R&F  5:3 (2:2)
Henan – Peking Guan  1:0 (1:0)
Dalijen  - Šandung  Luneng  1:0 (1:0)

Nedelja

Guangdžou Evergrande – Peking Ženhe 3:0 (2:0)
Vuhan Zal – Šangaj SIPG 1:1 (1:1)
Tijanđin Tjenhai – Tijanđin Teda 1:0 (0:0)
Đijangsu – Šenžen 2:0 (1:0)



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar