"Зајон се још развија, ускоро тежи и од Бобија!"

Бобан Марјановић би ускоро могао да изгуби један "рекорд" који држи у НБА лиги. . .

Кошарка 29.07.2019 | 09:35
"Зајон се још развија, ускоро тежи и од Бобија!"
Једва чекамо да видимо чудо природе у НБА!

Зајон Вилијамсон је доминирао на колеџу у дресу "Дјука" и због својих физичких предиспозиција, као и кошаркашког умећа, изабран је на овогодишњем драфту као први пик. 

Таква част припала је Њу Орлеансу, који је овог лета остао без прве звезде Ентонија Дејвиса коме су дражи били Лејкерси, тако да ће Пеликанси покушати да изграде франшизу "испочетка" ослањајући се на Зајона Вилијамсона - будућу звезду лиге.

Нажалост повредио се на једном мечу на Летњој лиги тако да није много играо, одбио је и позив у репрезентацију САД, па тако ради на себи како би био што спремнији...

Може ли да буде још јачи него што је сада?

Генерални менаџер Пеликанса Дејвид Грифин казао је да у клубу не знају која је идеална тежина за Зајона и да га у том смислу неће усмеравати, али да се заборавља чињеница да је овом кошаркашу тек 19 година...

"Морате да схватите да Зајон расте. Не знамо како ће изгледати када буде потпуно одрастао мушкарац...", казао је Грифин и додао ће му они омогућити најбоље услове.

То очигледно значи и да га неће силити на дијете, него ће му дозволити да, за сада, сам одлучује о својој исхрани - све док не виде проблеме у томе.

Односно, док год то не буде утицало на повреде...

Зајон Вилијамсон иначе има 129 килограма, на 2,01 метара висине, што га чини другим најтежим играчем у НБА лиги - иако је тек крочио у њу. Од њега је, и то само за два килограма, тежи Бобан Марјановић који је и виши 20 центиметара (221цм, 131 кг).

Јасно је да ако настави овако да се развија и "набија мишиће" ускоро би могао да постане и најтежи играч у читавој НБА, можда чак и пре првог званичног меча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар