"Zajon se još razvija, uskoro teži i od Bobija!"

Boban Marjanović bi uskoro mogao da izgubi jedan "rekord" koji drži u NBA ligi. . .

Košarka 29.07.2019 | 09:35
"Zajon se još razvija, uskoro teži i od Bobija!"
Jedva čekamo da vidimo čudo prirode u NBA!

Zajon Vilijamson je dominirao na koledžu u dresu "Djuka" i zbog svojih fizičkih predispozicija, kao i košarkaškog umeća, izabran je na ovogodišnjem draftu kao prvi pik. 

Takva čast pripala je Nju Orleansu, koji je ovog leta ostao bez prve zvezde Entonija Dejvisa kome su draži bili Lejkersi, tako da će Pelikansi pokušati da izgrade franšizu "ispočetka" oslanjajući se na Zajona Vilijamsona - buduću zvezdu lige.

Nažalost povredio se na jednom meču na Letnjoj ligi tako da nije mnogo igrao, odbio je i poziv u reprezentaciju SAD, pa tako radi na sebi kako bi bio što spremniji...

Može li da bude još jači nego što je sada?

Generalni menadžer Pelikansa Dejvid Grifin kazao je da u klubu ne znaju koja je idealna težina za Zajona i da ga u tom smislu neće usmeravati, ali da se zaboravlja činjenica da je ovom košarkašu tek 19 godina...

"Morate da shvatite da Zajon raste. Ne znamo kako će izgledati kada bude potpuno odrastao muškarac...", kazao je Grifin i dodao će mu oni omogućiti najbolje uslove.

To očigledno znači i da ga neće siliti na dijete, nego će mu dozvoliti da, za sada, sam odlučuje o svojoj ishrani - sve dok ne vide probleme u tome.

Odnosno, dok god to ne bude uticalo na povrede...

Zajon Vilijamson inače ima 129 kilograma, na 2,01 metara visine, što ga čini drugim najtežim igračem u NBA ligi - iako je tek kročio u nju. Od njega je, i to samo za dva kilograma, teži Boban Marjanović koji je i viši 20 centimetara (221cm, 131 kg).

Jasno je da ako nastavi ovako da se razvija i "nabija mišiće" uskoro bi mogao da postane i najteži igrač u čitavoj NBA, možda čak i pre prvog zvaničnog meča.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar