Пропао трансфер у Кину: Бејл остаје да "мучи" Зидана!

Продавао га је и продавао преко медија, али Зидан ће морати да се помири с Бејлом пошто Реал Мадрид нема намеру да га продаје. . .  Пропало! Ексклузива Дејвида Орнштајна - Реал Мадрид отказао Бејлов трансфер у Кину!

Фудбал 29.07.2019 | 00:00
Пропао трансфер у Кину: Бејл остаје да "мучи" Зидана!
Реал Мадрид није успео да прода Гарета Бејла!

Почетком недеље Зинедин Зидан наговестио је да би Велшанин требало да оде у наредних 24 до 48 сати, међутим како сада ствари стоје - провешће читаву наредну сезону у дресу "краљевског клуба" што баш нико није очекивао...

Реал Мадрид је претходних дана разговарао са челницима Ђенгсуа из Кине, али два клуба нису успела да постигну споразум, тако да је договор отказан - преносе светски медији.

Спекулисало се о томе да би Гарету Бејлу у Кини следовала астрономска плата по којој би био сврстан у најплаћеније фудбалере света, ако не би и сам држао рекорд, међутим колико су били спремни да "часте" играча - толико нису били ради да испоштују клуб.

Реал Мадрид је желео да заради велики новац од играча на ког рачуна, и да се истовремено растерети његове плате, али на крају неће добити ни једно ни друго...

Видећемо да ли ће Зинедин Зидан сада покушати да "спаси" свој однос са Гаретом Бејлом, за кога је рекао да не рачуна више на њега, или ће се ипак надати да ће до краја прелазног рока јавити клуб који је спреман да испоштује све стране.

У Реалу је претходно подигнута узбуна због катастрофалног пораза од Атлетика на припремама (7:3), а уз то постоји и страх како ће клуб заменити повређеног Марка Асенсија.

Можда то буде баш Гарет Бејл...

Није изненађење, али свакако јесте огромна ствар - трансфер Герета Бејла у кинески Ђенгсу је пропао! Угледни новинар британског сајта ББЦ Дејвид Орнштајн, који иначе ретко када греши, под вињетом "ексклузивно" јавља да од вртоглавог трансфера велшког аса на Далеки Исток неће бити апсолутно ништа пошто је мадридски Реал повукао кочницу! 

Разлог је више него очигледан, а о њему смо писали нешто раније - суманути захтев Ђенгсуа да Бејлу плаћа уговор од преко 62.000.000 евра годишње, али да не плати ни цент за обештећење нешто је преко чега Флорентино Перез никако није могао да пређе и једноставно (бар засад) више не жели да има никаквог посла са Кинезима! Зато смо текст и почели са "није изненађење", јер заиста нико са две даске у глави не би пристао на оно што је Ђенгсу покушао да изведе! Уценио је Бејловог агента, Џонатана Барнета преко свог сина Џошуе, да избоксује раскид уговора с Реалом иако сарадња званично траје још три године! 

Ђенгсу је заузврат желео да учини Бејла најбогатијим фудбалером света и исплати му уговор од чак 187.200.000 евра бруто за три године, што је 62.400.000 евра по години, односно 31.200.000 евра нето по сезони! Толики уговор после свих пореских одбитака нема ни Лионел Меси у Барселони, јер је тренутно на нешто изнад 50.000.000 евра бруто. Међутим, Реал је одмах угушио ове сулуде покушаје с Далеког истока да се Бејл омађија новцем и тако створи проблем унутар клуба. 

Реал за Велшанина на кога Зинедин Зидан више не рачуна тражи макар 50.000.000 евра, пошто је свима јасно да то више није онај човек који је пре шест година плаћен тада рекордних 101.000.000 евра. За Бејла су из Кине интересовање показали још и Пекинг Гуан и Шангај Шенхуа, али ни један, ни други клуб нису толико финансијски моћни као Ђенгсу, кога финансира компанија Сунинг, иначе већински власник Интера и једна од најмоћнијих фирми на Далеком истоку.

Да ли је овим дефинитивно затворен Бејлов пут за одлазак у Кину и да ли је сада само останак у Европи опција, односно шта ће се уопште дешавати са Велшанином до краја прелазног рока, узимајући у обзиром да само ограничен број клубова могу да привуку његову пажњу финансијски и такмичарски, засад нам остаје само да нагађамо...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар