Propao transfer u Kinu: Bejl ostaje da "muči" Zidana!

Prodavao ga je i prodavao preko medija, ali Zidan će morati da se pomiri s Bejlom pošto Real Madrid nema nameru da ga prodaje. . .  Propalo! Ekskluziva Dejvida Ornštajna - Real Madrid otkazao Bejlov transfer u Kinu!

Fudbal 29.07.2019 | 00:00
Propao transfer u Kinu: Bejl ostaje da "muči" Zidana!
Real Madrid nije uspeo da proda Gareta Bejla!

Početkom nedelje Zinedin Zidan nagovestio je da bi Velšanin trebalo da ode u narednih 24 do 48 sati, međutim kako sada stvari stoje - provešće čitavu narednu sezonu u dresu "kraljevskog kluba" što baš niko nije očekivao...

Real Madrid je prethodnih dana razgovarao sa čelnicima Đengsua iz Kine, ali dva kluba nisu uspela da postignu sporazum, tako da je dogovor otkazan - prenose svetski mediji.

Spekulisalo se o tome da bi Garetu Bejlu u Kini sledovala astronomska plata po kojoj bi bio svrstan u najplaćenije fudbalere sveta, ako ne bi i sam držao rekord, međutim koliko su bili spremni da "časte" igrača - toliko nisu bili radi da ispoštuju klub.

Real Madrid je želeo da zaradi veliki novac od igrača na kog računa, i da se istovremeno rastereti njegove plate, ali na kraju neće dobiti ni jedno ni drugo...

Videćemo da li će Zinedin Zidan sada pokušati da "spasi" svoj odnos sa Garetom Bejlom, za koga je rekao da ne računa više na njega, ili će se ipak nadati da će do kraja prelaznog roka javiti klub koji je spreman da ispoštuje sve strane.

U Realu je prethodno podignuta uzbuna zbog katastrofalnog poraza od Atletika na pripremama (7:3), a uz to postoji i strah kako će klub zameniti povređenog Marka Asensija.

Možda to bude baš Garet Bejl...

Nije iznenađenje, ali svakako jeste ogromna stvar - transfer Gereta Bejla u kineski Đengsu je propao! Ugledni novinar britanskog sajta BBC Dejvid Ornštajn, koji inače retko kada greši, pod vinjetom "ekskluzivno" javlja da od vrtoglavog transfera velškog asa na Daleki Istok neće biti apsolutno ništa pošto je madridski Real povukao kočnicu! 

Razlog je više nego očigledan, a o njemu smo pisali nešto ranije - sumanuti zahtev Đengsua da Bejlu plaća ugovor od preko 62.000.000 evra godišnje, ali da ne plati ni cent za obeštećenje nešto je preko čega Florentino Perez nikako nije mogao da pređe i jednostavno (bar zasad) više ne želi da ima nikakvog posla sa Kinezima! Zato smo tekst i počeli sa "nije iznenađenje", jer zaista niko sa dve daske u glavi ne bi pristao na ono što je Đengsu pokušao da izvede! Ucenio je Bejlovog agenta, Džonatana Barneta preko svog sina Džošue, da izboksuje raskid ugovora s Realom iako saradnja zvanično traje još tri godine! 

Đengsu je zauzvrat želeo da učini Bejla najbogatijim fudbalerom sveta i isplati mu ugovor od čak 187.200.000 evra bruto za tri godine, što je 62.400.000 evra po godini, odnosno 31.200.000 evra neto po sezoni! Toliki ugovor posle svih poreskih odbitaka nema ni Lionel Mesi u Barseloni, jer je trenutno na nešto iznad 50.000.000 evra bruto. Međutim, Real je odmah ugušio ove sulude pokušaje s Dalekog istoka da se Bejl omađija novcem i tako stvori problem unutar kluba. 

Real za Velšanina na koga Zinedin Zidan više ne računa traži makar 50.000.000 evra, pošto je svima jasno da to više nije onaj čovek koji je pre šest godina plaćen tada rekordnih 101.000.000 evra. Za Bejla su iz Kine interesovanje pokazali još i Peking Guan i Šangaj Šenhua, ali ni jedan, ni drugi klub nisu toliko finansijski moćni kao Đengsu, koga finansira kompanija Suning, inače većinski vlasnik Intera i jedna od najmoćnijih firmi na Dalekom istoku.

Da li je ovim definitivno zatvoren Bejlov put za odlazak u Kinu i da li je sada samo ostanak u Evropi opcija, odnosno šta će se uopšte dešavati sa Velšaninom do kraja prelaznog roka, uzimajući u obzirom da samo ograničen broj klubova mogu da privuku njegovu pažnju finansijski i takmičarski, zasad nam ostaje samo da nagađamo...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar