СП - Ово ни Фелпс није успио: Осам медаља за Дресела!

Запамтите његово име. . . Ако већ нисте!

Остали спортови 28.07.2019 | 18:20
СП - Ово ни Фелпс није успио: Осам медаља за Дресела!
Ово је његово време!

Амерички пливач Кејлеб Дресел освојио је ове недеље чак осму медаљу на Светском првенству у Кванџуу, пошто му је припало сребро у штафети 4x100 метара мешовито.

Дресел је постао први пливач који је освојио осам медаља на једном светском првенству. Освојио је шест златних и две сребрне медаље у Јужној Кореји, па га медији широм планете с правом називају наследником Мајкла Фелпса.

Заједно са Рајаном Марфијем, Ендруом Вилсоном и Нејтаном Едријаном био је за 0,35 секунди спорији од штафете В. Британије, која је победила резултатом 3:28,10 минута (нови европски рекорд).

Британци су пливали у саставу Лук Гринбенк, Адам Пити, Џејмс Гај и Скот Данкан.

Бронзану медаљу освојила је Русија са 0,71 секундом заостатка. За Русију су пливали Евгениј Рилов, Кирил Пригода, Андреј Минаков и Владимир Морозов.

Хошу освојила злато на 400 метара мешовито на СП! Мађарска пливачица Катинка Хошу освојила је златну медаљу у трци на 400 метара мешовито на Светском првенству у Кванџуу.

Хошу је победила резултатом 4:30,39 минута и наставила доминацију у тој дисциплини. Она је постала прва пливачица која је освојила пет титула светског шампиона у једној дисциплини.

Сребрну медаљу освојила је Кинескиња Је Шивен са заостатком од 1,68 секунди, а бронзу је освојила Јуи Охаши из Јапана са 1,94 секунди заостатка.

У конкуренцији мушкараца на 400 метара мешовито победио је Даија Сето из Јапана резултатом 4:08,95 минута. Американац Џеј Литерланд освојио је сребро са 0,27 секунди заостатка, док је бронзу освојио Новозеланђанин Луис Клеребурт са 3,12 секунди заостатка.

Златне медаље за Кинг, Мануел, Вадела и Велброка на СП у пливању. Америчка пливачица Лили Кинг освојила је данас златну медаљу у дисциплини 50 метара прсно на Светском првенству у Кванџуу.

Кинг је трку завршила резултатом 29,84 секунди и једина је такмичарка у финалу која је пливала испод 30 секунди.

Италијанка Бенедета Пилато освојила је сребро резултатом 30 секунди, а трећа је била Рускиња Јулија Ефимова са 30,15 секунди.

Америчка пливачица Симоне Мануел освојила је злато на 50 метара слободно резултатом 24,05 секунди.

Друго место заузела је Шведјанка Сара Сјестрем са заостатком од 0,02 секунде, а трећа је била Аустралијанка Кејт Кембел са 0,06 секунди заостатка.

Јужноафриканац Зејн Вадел освојио је златну медаљу у дисциплини 50 метара ледјно резултатом 24,43 секунде.

Сребрну медаљу освојио је Рус Јевгениј Рилов са 0,06 секунди заостатка за победником, док је трећи кроз циљ прошао његов сународник Климент Колесников са 0,08 секунди заостатка.

Немачки пливач Флоријан Велброк освојио је злато на 1.500 метара слободним стилом. Он је победио резултатом 14:36,54 минута.

Сребрну медаљу освојио је Украјинац Михајло Романчук са 1,09 секунди заостатка, док је бронзу освојио Италијан Грегорио Палтринијери са 2,21 секундом заостатка.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар