SP - Ovo ni Felps nije uspio: Osam medalja za Dresela!

Zapamtite njegovo ime. . . Ako već niste!

Ostali sportovi 28.07.2019 | 18:20
SP - Ovo ni Felps nije uspio: Osam medalja za Dresela!
Ovo je njegovo vreme!

Američki plivač Kejleb Dresel osvojio je ove nedelje čak osmu medalju na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu, pošto mu je pripalo srebro u štafeti 4x100 metara mešovito.

Dresel je postao prvi plivač koji je osvojio osam medalja na jednom svetskom prvenstvu. Osvojio je šest zlatnih i dve srebrne medalje u Južnoj Koreji, pa ga mediji širom planete s pravom nazivaju naslednikom Majkla Felpsa.

Zajedno sa Rajanom Marfijem, Endruom Vilsonom i Nejtanom Edrijanom bio je za 0,35 sekundi sporiji od štafete V. Britanije, koja je pobedila rezultatom 3:28,10 minuta (novi evropski rekord).

Britanci su plivali u sastavu Luk Grinbenk, Adam Piti, Džejms Gaj i Skot Dankan.

Bronzanu medalju osvojila je Rusija sa 0,71 sekundom zaostatka. Za Rusiju su plivali Evgenij Rilov, Kiril Prigoda, Andrej Minakov i Vladimir Morozov.

Hošu osvojila zlato na 400 metara mešovito na SP! Mađarska plivačica Katinka Hošu osvojila je zlatnu medalju u trci na 400 metara mešovito na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu.

Hošu je pobedila rezultatom 4:30,39 minuta i nastavila dominaciju u toj disciplini. Ona je postala prva plivačica koja je osvojila pet titula svetskog šampiona u jednoj disciplini.

Srebrnu medalju osvojila je Kineskinja Je Šiven sa zaostatkom od 1,68 sekundi, a bronzu je osvojila Jui Ohaši iz Japana sa 1,94 sekundi zaostatka.

U konkurenciji muškaraca na 400 metara mešovito pobedio je Daija Seto iz Japana rezultatom 4:08,95 minuta. Amerikanac Džej Literland osvojio je srebro sa 0,27 sekundi zaostatka, dok je bronzu osvojio Novozelanđanin Luis Klereburt sa 3,12 sekundi zaostatka.

Zlatne medalje za King, Manuel, Vadela i Velbroka na SP u plivanju. Američka plivačica Lili King osvojila je danas zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu.

King je trku završila rezultatom 29,84 sekundi i jedina je takmičarka u finalu koja je plivala ispod 30 sekundi.

Italijanka Benedeta Pilato osvojila je srebro rezultatom 30 sekundi, a treća je bila Ruskinja Julija Efimova sa 30,15 sekundi.

Američka plivačica Simone Manuel osvojila je zlato na 50 metara slobodno rezultatom 24,05 sekundi.

Drugo mesto zauzela je Švedjanka Sara Sjestrem sa zaostatkom od 0,02 sekunde, a treća je bila Australijanka Kejt Kembel sa 0,06 sekundi zaostatka.

Južnoafrikanac Zejn Vadel osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara ledjno rezultatom 24,43 sekunde.

Srebrnu medalju osvojio je Rus Jevgenij Rilov sa 0,06 sekundi zaostatka za pobednikom, dok je treći kroz cilj prošao njegov sunarodnik Kliment Kolesnikov sa 0,08 sekundi zaostatka.

Nemački plivač Florijan Velbrok osvojio je zlato na 1.500 metara slobodnim stilom. On je pobedio rezultatom 14:36,54 minuta.

Srebrnu medalju osvojio je Ukrajinac Mihajlo Romančuk sa 1,09 sekundi zaostatka, dok je bronzu osvojio Italijan Gregorio Paltrinijeri sa 2,21 sekundom zaostatka.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar