Српска "колонија" све јача - Марковић стиже у Виртус!

Српски плејмејкер Стефан Марковић постао је нови кошаркаш италијанског прволигаша Виртуса из Болоње.  Сале доводи само српске плејмејкере: Тео, па Марковић! Некадашњи репрезентативац подржао пројекат селектора Србије и придружио се "домаћој" експедицији у Болоњи.

Кошарка 28.07.2019 | 21:37
Српска "колонија" све јача - Марковић стиже у Виртус!
Како је пренео специјализовани кошаркашки портал "Еурохоопс", Стефан Марковић и Виртус Болоња договорили су једногодишњу сарадну, са опцијом продужетка на још годину дана.

Марковић се тако вратио у Италију, после осам година, пошто је наступао у редовима Тревиза (некадашњи Бенетон) у сезони 2010/11, а сада ће се придружити Александру Ђорђевићу, Милошу Теодосићу и Стефану Николићу, као још један члан Виртуса српског порекла.

Стефан Марковић је претходне три године провео у Русији, наступајући за Зенит и Химки. Протекле сезоне је у Евролиги и ВТБ лиги имао око 6 поена, 5 асистенција и 3 скока у дресу Химкија.

Поред поменута два српска кошаркаша, чета Александра Ђорђевића додатно је појачана Френком Гејнсом, Винсом Хантером, Кајлом Вимсом, Џулијаном Гемблом и Ђампаолом Ричијем.

Надали су се навијачи Црвене звезде да ће у ростеру за наредну сезону видети српске плејмејкере Милоша Теодосића и(ли) Стефана Марковића, међутим они ће се "удружити" у Италији.

Како преноси специјализовани кошаркашки портал "Јурохупс", Марковић је близу потписа једногодишњег уговора са Виртусом из Болоње, док би у њега била укључена и опција продужетка за још једну сезону уколико обе стране буду заинтересоване.

Стефан Марковић је претходно напустио Химки након две добре сезоне у Русији, а истовремено је оценио да су веома мале шансе да каријеру настави у Србији.

"Пефи" ће у Виртусу поново сарађивати са селектором "орлова" Сашом Ђорђевићем, након што се претходно пензионисао из националног дреса, али и са Милошем Теодосићем који је неколико недеља раније стигао у Болоњу.

Марковић је прошле сезоне у Евролиги просечно бележио 6,1 поен и 4,4 асистенције по мечу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар