Srpska "kolonija" sve jača - Marković stiže u Virtus!

Srpski plejmejker Stefan Marković postao je novi košarkaš italijanskog prvoligaša Virtusa iz Bolonje.  Sale dovodi samo srpske plejmejkere: Teo, pa Marković! Nekadašnji reprezentativac podržao projekat selektora Srbije i pridružio se "domaćoj" ekspediciji u Bolonji.

Košarka 28.07.2019 | 21:37
Srpska "kolonija" sve jača - Marković stiže u Virtus!
Kako je preneo specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops", Stefan Marković i Virtus Bolonja dogovorili su jednogodišnju saradnu, sa opcijom produžetka na još godinu dana.

Marković se tako vratio u Italiju, posle osam godina, pošto je nastupao u redovima Treviza (nekadašnji Beneton) u sezoni 2010/11, a sada će se pridružiti Aleksandru Đorđeviću, Milošu Teodosiću i Stefanu Nikoliću, kao još jedan član Virtusa srpskog porekla.

Stefan Marković je prethodne tri godine proveo u Rusiji, nastupajući za Zenit i Himki. Protekle sezone je u Evroligi i VTB ligi imao oko 6 poena, 5 asistencija i 3 skoka u dresu Himkija.

Pored pomenuta dva srpska košarkaša, četa Aleksandra Đorđevića dodatno je pojačana Frenkom Gejnsom, Vinsom Hanterom, Kajlom Vimsom, Džulijanom Gemblom i Đampaolom Ričijem.

Nadali su se navijači Crvene zvezde da će u rosteru za narednu sezonu videti srpske plejmejkere Miloša Teodosića i(li) Stefana Markovića, međutim oni će se "udružiti" u Italiji.

Kako prenosi specijalizovani košarkaški portal "Jurohups", Marković je blizu potpisa jednogodišnjeg ugovora sa Virtusom iz Bolonje, dok bi u njega bila uključena i opcija produžetka za još jednu sezonu ukoliko obe strane budu zainteresovane.

Stefan Marković je prethodno napustio Himki nakon dve dobre sezone u Rusiji, a istovremeno je ocenio da su veoma male šanse da karijeru nastavi u Srbiji.

"Pefi" će u Virtusu ponovo sarađivati sa selektorom "orlova" Sašom Đorđevićem, nakon što se prethodno penzionisao iz nacionalnog dresa, ali i sa Milošem Teodosićem koji je nekoliko nedelja ranije stigao u Bolonju.

Marković je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio 6,1 poen i 4,4 asistencije po meču.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar