Да ли се пријетње Додика остварују?

Нови блог Слободана Васковића преносимо у цијелости

Република Српска 28.07.2019 | 14:30
Да ли се пријетње Додика остварују?
1.Поодавно је познато да је потискивање истине најсигурнији пут ка неконтролисаној моћи, поодавно је познато; Поодавно је то наратив Режима, који толико лаже, измишља, спинује, манипулише…, да за стварност није остало мјеста; Самим тим Режим не може себи дозволити ни микрон слободног простора за истину.

2. Најава Милорада Додика о ограничењу дискусије о једној тачки (у Народној скупштини РС), која би се реализовала кроз измјену промјене Пословника, због реченог, није никакво изненађење; Дапаче, то је “природан” наставак учвршћивања амбијента Друштва Једног Лица, у којем то Једно Лице одлучује о сваком, па и најситнијем, елементу живота оних којима влада.

3.Након хапшења и привођења посланика (Драшка Станивуковића неколико пута, Јелене Тривић) и мафијашког правосудног сатирања Небојше Вукановића, којег покушавају уништити правосудним прогоном (што је већ попримило размјере врло озбиљног злочина, до које мјере су злоупотребљене те “институције”), те готово никакве реакције већег дијела опозиције на наведене криминалне, ауторитарне и диктаторске поступке Режима, Додикова најава даљег ускраћивања слободе говора је само још једна степеница у његовом ходу ка позицији апсолутисте, што не преза ни од каквог зла.

4. Она је праћена акцијом етапног успостављања Жандармерије, чији је примарни циљ обрачун са “унутрашњим непријатељем”, од којег не одступа Унутрашњи Окупатор, што Режим јесте.

5. Није никакво изненађење ни подршка Додиковом антицивилизацијском приједлогу, који долази из режимских редова, што фанатично “вјерују” у Додикове варварске догме; Примарно због чињенице да је њихов фанатизам награђен функцијама/позицијама, док је супротстављање недемократским  методама, кажњиво и доноси искључиво ин цонтинуопрогон.

6. Циљ је даља изолација непослушног тројца, нови удари на њих, који требају допринијети даљој фанатизацији сљедбеника Додиковог Култа Нељудскости! 

7. Није никакво изненађење ни отпор опозиције Додиковим намјерама, али ако се све заврши као и досад - на ултралајт реторици и не предузму оштре мјере самоодбране, у складу са законским нормама, онда је сва та прича тек вербална онанија и ништа више од тога.

8. Управо због таквог наступа опозиције протеклих година, Додик себи може да дозволи још један варварски напад на Народну скупштину, како би порушио и оно мало преосталих дијелова, поодавно разорених темеља те некада значајне институције, а садашње Додикове сале за вјежбе примитивизма, вулгарности и отворених пријетњи.

9.  Било је низ случајева у којима је опозиција могла адекватно и снажно одговорити - од “Два Папка”, па до Милитаризације парламента, која је незабиљежена у Свијету, али свака од тих прилика је пропуштена. Бачена у  вјетар, што је само додатно допринијело урушавању Народне скупштине, никако њеном враћању у функцију народа.

10. Суштина парламента, његова стварна улога је поодавно изнесена испод тих сводова и смјештена у Додиков “диктаторски ковчег”, који он стално носи са собом и из којег, с времена на вријеме, по потреби, ракетира свим оним што је у потпуној супротности са стварном улогом скупштине.

11. Режим је поодавно извршио потпуну политизацију правосудног система; Нескривени непотизам је попримио застрашујуће размјере, а расијализација политике Режима поодавно је завршена. 

12. Режимска квазиелита свакодневно шаље мржњу циљајући критичаре, са јасном намјером њиховог затирања. У сваком погледу.

13. Свако неслагање са Додиком проглашава се издајом, завјером, плаћеничким нападима… и, самим тим, подлијеже канонади режимских телерпомптера.

14. Неки би то назвали почетком фашизма; Грешка - већ је то непатворено зло у поодмаклој фази. Само Глупаци то не виде.

15. И за крај треба нагласити да је начин актуелног дјеловања у потпуности  у складу са налозима око Црне Књиге, које је издао Додик 30.10.2016. у Бањалуци. Нико из СНСД се није, до данас, оградио од Додикових монструозних изјава и најаве одмазде, која је у току.



слободанвасковиц.блогспот.цом

Коментари / 122

Оставите коментар
Name

Милан

28.07.2019 12:35

Ако бог да, да се промијени закон па да се они који за полицију казу да је хунта да се и такви казњавају. Постен цовјек никога не треба да се боји вец само битанге. Зато само напријед Предсједнице Додик јер ви сте добили мандат градјана и имате право да предлазете другације законе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.07.2019 13:04

Постен свијет се овде и бори против битанге. Добро си и ти то примјетио.

Name

Вјеруј

28.07.2019 13:04

Шта ће ти онда "ЦРНА КЊИГА" Милане? Зашто не пустити људе да сами одлуче с ким ће и како ће умјесто сталних пријетњи да ће се обрачунати са онима који су их оставили, напустили. Шта ће њему подршка од тебе поред таквих које има са собом, питам се...

Name

Генф#

28.07.2019 13:15

На слици је највеци криминалац у БиХ. Слободан у својој злој намјери - симбол краха сваке демократије и слободе. Зелис борбу, дакле имацес је!

Name

Ре милан

28.07.2019 13:22

Па да, Додикови сљедбеници углавном и заговарају једноумље СНСД-а, па фасисти су мала маца за вас. Нецете уцуткати народ никада, цак ни странацком хунтом.

Name

Гуру

28.07.2019 13:35

Мислим да му је број један на списку она бранкица и компанија из акваријуса.

Name

ВРС_РВИ реп Милан

28.07.2019 13:38

Еее мој Милане јаднице јадни, док је такви дебилчина који подрзавају диктатора, и нај веце зло за РС од њемога постојања ми смо осудјени на пропаст!!! Јос мало, ви це те остати сами са њим и са његовом сектом ,која унисти Српски народ и Републику Српску ,растијера и протјера насу омладину по бијелом свијету сто није успио ни А. Изетбеговиц деведесети година ,ако ти уопсте памтис та времена!!! кад се тај исти крио по маховљанима и аеродромима само да неби уцествовао у стварању РС у коју се сада " заклиње"!!!

Name

РЕЖИМСКИ ТРОЛОВИ

28.07.2019 13:48

Ни једна вијест не може бити објављена, а да истог секунда не реагују заштитници Његовог лика и дјела. Колики неко мора бити идиот, а да не уочи диктатуру власти и прогон свих који мисле другачије. Колико човјек мора бити кретен и да подржава примитивизам и простаклук који је приказан у Скупштини на посљедњем засједању. Ваљда је мозак једини орган који човјеку није потребан. Без ноге не може изаћи на изборе, без руке не може гласати, без очи не види заокружити, без мозга све то може и сигурно заокружити снсд.

Name

Ре Миöане

28.07.2019 14:08

Обична волусница која не види да је около створена пустош, да се све урушава, да је све обезвређено, да се ради по начогу ментора и да се СПЦ која увезује српски народ жели баш од ова три инсталирана плаћеника растурити како би постали што лакши за манипулисање.

Name

Ре: Милан

28.07.2019 14:11

Реци нам циме се бавис Милане, па да и ми знамо ста то знаци "постено зивјети и не бојати се полиције". Ја сам породицан цовјек, радимо обоје и сколујемо дјецу. Радимо као црнци, а никада напријед. Ни казне за саобрацајни прекрсај немам, а полиције се бојим. ?????? Неко је овдје Милане или луд или вири из Дудуковог дупета

Name

075

28.07.2019 14:17

Милораде само тако настави шефови су презадовољни са тобом и твојим радом. Сутра редовна транша кредита из Беча од цца 30 милијуна км као и сваки понедјељак. Ти само подврисни понекад Србија и твоји поданици су сретни и нека шуте и трпе и нека србују и гладују.

Name

Сократ

28.07.2019 14:31

Додик улази у последњу фазу свог политицког присуства на политицкој сцени у БиХ. Ова фаза не запоциње нападом и тријумфом како би се могло помислити кроз подрску скупстинске вецине, него идеолоским падом и посртањем равним једној пијаници пред публиком БиХ. Ова његова празна прица, која не циља на сустину проблема, него затвара сваку дискусију о проблему ознацава Додиков потпуни идеолоски крах. Оно сто он оставља иза себе јесу сиромаство, биједа и немоц да се крене у будуцност. Крај једног цовјека затвореног у бункер док око њега падају бомбе неодбрањиве за њега самога. Слиједи побједа у којој он и његови кумови губе све!

Name

Мари

28.07.2019 14:37

@Милане браво за ово Хунта. Одакле руљи право да каже Хунта. Чули од ових из Федерације ал увест закон да не смију то рећи.

Name

Ре милан

28.07.2019 14:51

Додикова и Лукацева ХУНТА, Бајини испљувци, папци унуке Пеје Марица.....хаахахаахах

Name

ре: Мари

28.07.2019 14:57

За Васу информацију је сеф те хунте Драган Лукац, министар МУП-а РС!

Name

Ре Свима

28.07.2019 14:59

Да ли сте размисљали ко је тај Милан.Да ли сте размисљали да је тај Милан мозда Бундало мозда Соња мозда Краисник или Станиц и било ко од оних 60 сто су подрзали Додика на последњој сједници НС о Пељескоммосту.Да ли се оваква вецина мозе да упореди са апсолутном вецином СДС 1990 када су над завадили са цитавим свијетом и када смо били излозенибомбардовању

Name

ТИТО

28.07.2019 15:10

ЗА МИЛАНА ДАЛИЈЕ ЗАВАС НОРМАЛНО ДА ПОЛИЦИЈА ПРОДАЈЕ НАРКОТИКЕ ОТИМА ПАРЕ ВИСТЕ УС И БАНДИТ ЦРВЕНИ КАО И ТВОЈ МЕНТОР ДОДИК И ОСТАЛА БАНДА ИЗ ВЛАСТИ

Name

Дервента рок

28.07.2019 15:13

Милане на црној си листи великог водје, водја се ословљава са "Ви' мој Милане мојал лудо сад чекај санкције

Name

Ре ре милан

28.07.2019 15:15

Милан је секретар МЗ

Name

Те Гуру

28.07.2019 15:16

Од онакве тупаце направи газдарицу. Наравно на грбаци народа. Огромну лову узела на кампањама. Дала баба марку да уде у коло а сад би 3 да изаде. Не иде то тако.

Name

Ре Милан

28.07.2019 16:28

Дјубре Додиково, црвена секто, теби је у овој дрзави званој Додиковина, оцигледно добро.

Name

Зоран

28.07.2019 17:40

Добио је мандат од 30% градана.

Name

Тнт

28.07.2019 18:09

овај Милан није нико други до рудоњин врли писац из Милошевог брда Милан Љепојевић,улизица,увлакач,јајара,бескичмењак,љигавац и ста све друго.........

Name

Днк

28.07.2019 18:22

ВАСКОВИЦУ, ЈАСНО НАМ ЗАСТО ДОДИК ПОКУСАВА УНИСТИТИ ОПОЗИЦИЈУ И ДНС АЛИ ЗАСТО ИЗИГРАВА И ЛАЖЕ ПЕРУ ДЈОКИЋА ,ОН ЈЕ БАР УВИЈЕК БИО УЗ ЊЕГА??????

Name

Тако је Ре 28.07.2019 15:04

28.07.2019 19:29

Нека говори само додик и његове подгузне муве, а посланицима опозиције дозволити по 1 минут.

Name

Непознат

28.07.2019 21:40

Због таквих попут тебе, којих је доста јос увијек је на власти. Проблем је код нас сто је вецину насег народа лако купити.

Name

Сатосхи Накамото

29.07.2019 06:03

Од странене побуњеног дијела Републике Српске мора се уцинити напор и дати до знања овом другом дијелу Српске да не могу ово да раде само зато сто су у прилици. Употребљавати институције против политицких неистомисљеника је исто тако неморално као и употребљавати тероризам против неистомисљеника. Ако би , којим слуцајем опозиција одлуцила да се организује и да незаконитим методама утјерају страх у кости позицији и њиховим сатрапима , њиховој породици која их подрзава у оваквим нецивилизацијским радњама, да ли би се то у овим условима могло тумацити као " испровоцирани одговор" или би то владајуци ознацили као тероризам, Ја мислим да све док не буде агресивног одговора од повредјених у Републици Српској , самоубилацки слалом Милорада Додика се неце зауставити.

Name

резиме

29.07.2019 06:12

Судеци по ситуацији у РС нема ниста ни од РС ни од БејХа! Јер паметан и млади нарастај одлази. За паметног доста.

Name

Гоца_БЛ

29.07.2019 07:05

Бурле, не лупетај глупости - поцни вец једном рјесавати нагомилане проблеме!

Name

За Милан 28.07.2019 14:35

29.07.2019 19:31

А од куда Додику право да показује некакве фотографије са ким се Станивуковиц састајао и сједио. Ста би било и да је у дискусији са Додиком користио некакве фотографије и документе. Дакле, у припреми Додикове дискусије неко је то све унапријед припремио да Водја има циме да масе за говорницом пред посланицима. Како Додик нема времена тиме да се бави, јер се брине гдје це и из цијег дзепа пребацити новац и рекет на свој рацун...то му ради нека "струцна" слузба. Да није овог текста Слободана Васковица, многи не би знали да су Драшко Станивуковић и Јелена Тривић хапшени и привођени, а и Вукан је на Додиковој црној листи.

Name

За Милан 28.07.2019 14:35 29.07.2019 21:31

30.07.2019 06:51

Ваљда је јасно свима - да се ту види рукопис "доцента и декана" ЦИА шипијуна Предрага Ћеранића. Само он је могао Додику прибавити снимке, организовати прислушкивање разговора Драшка Станивуковића и других и тако документовати оне папире којима је Додик млатарао. И Додик и бивши сарадник СДБ "Славуј" раде све што од њих ЦИА тражи. Ћеранић је једном искочио из колосјека па је ЦИА наредила да се овај њен доушник избаци из Обавјештајно безбједносне службе Тада га је својом одлуком избацио Педи Ешдаун. За вријеме док је Биљана Плавшић била пресједница Републике Српске Предраг Ћеранић је шпијунирао и Додика и Биљану Плавшић Американцима у Бази СФОР-а која је била стационирана на приједорском путу у Рамићима на излазу из Бање Луке. Тамо су често одлазили Предраг Ћеранић и његов лични возач, правник из Српца Љубинко Лековић који је Ћеранићу био лични возач и преводилац за енглески језик. Они су тамо од америчких обавјештајаца који су их "држали на вези", примали задатке и подносили писане и тонске извјештаје и другу документацију, па чак и носили на преснимавање података хард дискове из компјутера тадашње Обавјештајно безбједно обавјештајне службе, која се скраћено звала ОБС РС (док није уједињена у јединствену БХ службу ОСА). Информисали их о свему што их интересује о ситуацији и разним лицима, углавном политчарима у Републици Српској и доносили снимане материјале у Републици Српској. У то вријеме, амерички обавјештајци из базе у Рамићима су као награду, између осталог, ОБС РС поклонили и црни мерцедес у коме су у гепеку уградили прислушни уређај за мобилну телефонију. Тај мерцедес је возио само Недељко Лековић и углавном га је паркирао у Господској улици испод прозора Додиковог премијерског кабинета који се налазио у Банским Дворима...

Name

Предраг Ћеранић - није шпијун

30.07.2019 07:40

Предраг Ћеранић - није шпијун! Он је амерички патриота. У Америци му студира син, а био је на студијама и у Бечу. Предраг Ћеранић и Милорад Додик су се само залагали да се што прије похватају српски хероји Радован Караџиц и славни генерал Ратко Младић, отпреме у Хаг и "тамо доказују своју невиност", како је некада говорио Додик о чему постоји виће видео материјала на YОУТУБЕ. Додик је такође говорио и да су "Срби у Сребреници починили геноцид", а касније је давао милионе марака Стефану Каргановићу за писање "о историјском пројекту Сребреница". То ниста није помогло ни Караџићу ни Младићу.

Name

Бајазит

30.07.2019 08:14

Овај узео мој метод..ил наградјуј ил скидај..

Name

Ћеранић плете тајну мрежу која треба да служи америчкој ЦИА

30.07.2019 10:57

Додик је тада на мјесту директора ОБС РС поставио пензионисаног генерала ВРС Бошка Келечевића који му је за вријеме рата омогућио да буде на ратном распореду у Војној полицији на аеродрому Маховљани. Келечевићу је сугерисао да за другог човјека у ОБС РС, односно руководиоца Оперативне Управе ОБС РС која је имала надлежност над свим осталим управама и подручним јединицама на територији РС постави Предрага Ћеранића. Келечевић је то и урадио и на тај начин све најважније одлуке у раду ове институције препустио бившем сараднику "Славуј" и доушнику и резиденту ЦИА у Бањој Луци и читавој Републици Српској. Додик је знао да ће на тај начин имати потпуну контролу над радом тајне службе Републике Српске. Генерал Келечевић је номинално био директор, а Ћеранић је у ствари главни и о свему је сам одлучивао. Ћеранић је за свог замјеника поставио Зденка Тупајића, пензионисаног поручника ВРС са Сокоца код Пала, који је послије рата живио у Прњавору, како би се приближио Српској демократској странци и Тупајићевом брату који тада је био посланик Народној Скупштини Републике Српске.

Name

РЕ: За Милан 28.07.2019 14:35 29.07.2019 21:31

01.08.2019 08:52

Вукан је подсјетио на један давни интервју дат сарајевској "Слободној Босни" Предрага Ћеранића, који воли да се хвали да је "Додиков први обавјештајац". Наиме, тада је Ћеранић новинарки Мирхи Дедић исприћао како је америћка ЦИА доживјела на Палама највећи фијаско када су њени млади агенти опсервирали Караџићеву кућу. Рекао је да прпиадници Караџићевог обезбједљења побили америчке агенте и заплијенили им аутомобил и некакав "блацк боx" који је у том аутомобилу служио за шифровање и сателитску комуникацију са сједштем ЦИА у Вашингтону. Даје је за "СБ" рекао да је "он лићно са својим оперативцима кад га је ЦИА замолила пронашао тај комуникациони уређај и тако помогао да не дође у руке Русима.

Name

@За Милан 28.07.2019 14:35 29.07.2019 21:31 30.07.2019 08:51

01.08.2019 12:24

Ко је Љубинко Лековић? хттпс://www.глассрпске.цом/цир/новости/вијести_дана/специјални-тим-муп-а-рс-за-аферу-црне-листе/9200 Специјални тим МУП-а РС за аферу црне листе Г. Маунага/Н. Томашевић 17.07.2008 22:00 Специјални тим МУП-а РС за аферу црне листе Специјални тим МУП-а РС за аферу црне листе БАЊА ЛУКА - МУП Републике Српске формирао је специјални тим за истраге пријетњи које су пријавили новинари и друга лица и праћење изјава у медијима у вези са афером "црне листе", саопштио је начелник Центра јавне безбједности Бања Лука Зоран Станишљевић. - Досад смо примили пет пријава због пријетњи у вези са тим случајем. Један извјештај, у случају СМС пријетњи новинарки Цвијети Арсенић, прослијеђен је Окружном тужилаштву. Остали случајеви још се истражују - рекао је Станишљевић и додао: - И поред пријава које имамо полиција прати све изјаве у вези са овим случајем у медијима. Позивамо та лица да се обрате полицији и кажу шта знају. Одговарајући на питање новинара шта ЦЈБ Бања Лука може учинити уколико неко затражи заштиту, Станишљевић је нагласио да само министар унутрашњих послова РС може донијети одлуку о пружању такве заштите. У прес-служби америчке амбасаде наведено је да ће у вези са фалсификованим документом ЦИА, који се појавио у афери "црне листе", свој став изнијети у понедјељак. Свједок покајник Владимир Латиновић фалсификовани документ ЦИА дао је бившем директору АМС РС Брани Суботићу кад је од њега добио 10.000 КМ и лаптоп. У том документу са меморандумом ЦИА наведено је да је Суботић повезан са мрежом подршке Радовану Караџићу. Бивши менаџер "Транспаренси интернешнела" Љубинко Лековић рекао је Суботићу да је тај документ, фалсификат, наводно извукао из сједишта ЦИА у Сарајеву. Према признању Латиновића, Лековић је, између осталог, жртве уцјењивао документима ЦИА и ОХР-а, које је фалсификовао. Латиновић је раније рекао да су му Дерагомир Бабић и Слободан Васковић нудили 50.000 КМ да ћути о афери "рекетирања", док је бивши директор полиције РС Драгомир Андан казао да су му тражили 50.000 евра да га рехабилитују у ОХР-у. На прес-конференцији коју су након ових свједочења одржали Бабић и Васковић, они су медије и власт у РС назвали фашистичким и нацистичким. Изнијели су и низ највулгарнијих увреда и клевета, које су се односиле на уреднике и новинаре медија у РС. Портпарол Републичког тужилаштва РС Обренка Слијепчевић рекла да би тај предмет требало да преузме Окружно тужилаштво у Бањој Луци. Директор Центра за хуману политику из Добоја Момир Дејановић сматра да је изјава Бабића да су поједини медији у РС фашистички - претешка. - Мислим да је таква изјава претешка. И ако је био у праву и има разлога да буде незадовољан оним што пишу медији, ја их не би тако назвао нити бих режим у Републици Српској назвао фашистичким - рекао је Момир Дејановић. Специјално тужилаштво ће реаговати чим добије пријаву Портпарол Специјалног тужилаштва РС Драгица Тојагић изјавила је да ће то тужилаштво поступити према закону и својим надлежностима у предмету "црне листе", чим на ту адресу стигну пријаве у вези са овом афером. У вези са изјавом предсједника НВО "Народни фронт" Драгомира Бабића да је у РС на власти фашистички режим, Тојагићева је рекла да је за такве случајеве надлежан првостепени орган, а то је Окружно тужилаштво у Бањој Луци.

Name

Чија је била идеја да се уведу "црне листе"

02.08.2019 09:29

Чија је била идеја да се уведу "црне листе" за рекетирање, да ли је то био Љубинко Лековић савјетник НВО Транспаренци Интернатионал или је његов ментор био неко ко је имао смисла за више "комбинаторике и смисла" за рекет? И, како се све то завршило на суду? Мора бити да је М. Додик интервенисао да се ствар "слегне" и заборави, или је рекет дијељен на три учесника на равне части?

Name

Зика

28.07.2019 12:37

Стално Сам писао тотални кретен али Раја се не дизе.Треба дигнути револуцију без тога це бити све горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеруј

28.07.2019 13:09

Џаба се пише, троје људи је другачије, нешто уздржаних, можемо ли с њима крочити у неку бољу сферу, питам се. Шта је у питању код осталих, ја не разумијем. Зар је могуће да се толики шљам слегао, о, јесте, јесте... Разврат.

Name

борац

28.07.2019 13:12

Народ је обицна суга за кога смо се то борили.

Name

синип

28.07.2019 17:07

Па дижи Жико, напријед у прве борбене редове, сви Фејсбук ратници има да ти се придруже. :-)

Name

Миромо

28.07.2019 20:03

Нетреба револуција док наврате што су народу покрали и упропастили приватизацијом па онда у бајбук

Name

Драги

29.07.2019 04:57

Ја се бори за ову дрзаву А изгледа опет морам ,ниједан дана радног стаза немам ,у пензију немогу само на робију колико видим

Name

Директ

29.07.2019 23:16

Револуција је народ. Сама цињеница да је један посланик освојио убједљиво највисе гласова од свих посланика, а да није из власти, довољно говори да овај накарадни резим мора да се мијења или да буде смијењен.

Name

синип

30.07.2019 18:27

Ово си у праву, значи нема револуције јер народу не пада на памет да лоше мијења горим. :-)

Name

ВАЛТЕР

28.07.2019 12:55

Република Српска јесте Друштво Једног Лица и оволику количину власти коју има једно лице је немогућа у Привредном друштву.Над Привредним друштвом могуће је увести стечај па и ликвидацију док за ово нажалост нема правног рјешења па ни демократског.Боље рећи немамо капацитет за излазак из овог стања за које не постоји израз у Српском ријечнику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

28.07.2019 12:57

Тајкунски диктатору са тобом и твојим криминалцима наш је живот у РС срање, и вријеме тако годинама суморно пролази, док нам земља тијело једном не поклопи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црна књига српског народа има цетири слова - СНСД

29.07.2019 06:41

Ова злоцинацко-бандитско-лоповско-кретенско-преварантско-дезертерско-перверзно-одвратно-смрдљиво-дегенерицна секта, водјена Стратегијом свога газде Миле Будака, пардон Дудука, је у терминалној фази испуњавања Три главна циља Стратегије - а који гласе 1) Трецини Срба у Републици Српској онемогуцити да се роди (сто јасно показују бројке природног прирастаја), сто је опет еквивалент Будаковог смакнуца из 1941., 2) Трецину Срба протјерати (углавном у земље Западне Европе), најцесце працено коментаром "коме се не свидја нека иде", 3) Трецину Срба превести у СНСД секту ("ако ниси цлан - дзаба ти је све, и дипломе и квалификације"), сто је еквивалент преводјења у католицанство, поготово заститом "хрватских националних интереса - Пељеског моста и друго" Дакле, ПРИНЦИП ЈЕ ИСТИ СВЕ СУ ОСТАЛО НИЈАНСЕ............... ПРИЈАТНО!!!

Name

Снсд

28.07.2019 13:00

Није Додика изабрао народ мало паре мало украдени гласови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

28.07.2019 13:52

Помео вас је на сваким изборима, украсти се мозе Глас, пет, сто, хиљаду, алл ин вас помете са толико гласова висе,да нема никакве сумље. Дакле поклоните се и.сацекајте неко васе вријеме, тамо за 30 година.

Name

О БОКИ

28.07.2019 14:38

То мало задријемао. Баш ми је драго да си се огласио.

Name

Ре

28.07.2019 15:16

Тско је крадја и куповина! Засто су толико нервозни,јер знају да је то истина,а лазу сами себе! Ја знам да је тако и нисам нервозан!

Name

Хахахаха

28.07.2019 15:46

Боки 13 !!! Па такви бурлу и подрзавају!!!

Name

Ре Боки

28.07.2019 19:32

СумЉе? Ти ниси онај Боки, ти си неки други "Боки". Онај Боки је макар писмен, то смијем да гарантујем, нема везе што га не волим! Ти си неписмени трол тролова...

Name

Ре Боки

28.07.2019 19:42

Графомарк Лактаси добија изборе!

Name

бака

28.07.2019 13:05

Тебе Милане несто зуља големо.Знас ли ко је убио Давида...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Боки

28.07.2019 14:33

Слазем се са вама само мала исправка помео је он комплетан народ.

Name

синип

28.07.2019 17:08

Слоба? Мислим, послије Лоре Палмер, Давид му је био рутина...

Name

Директ

29.07.2019 23:29

Додик све зна. И ово није изузетак.

Name

синип

30.07.2019 18:28

Па Додик је "Баја", какав је то баја ако не зна све? :-))))

Name

А

28.07.2019 13:10

Ево ја сам глупак и признам да то нисам видјео, али ме чуди кад си ти толико паметан зашто бар једном тога Додика не упредухитриш да рецимо не уради то и то. Накнадна памет не значи ништа а то је код тебе баш констатно изражено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.07.2019 23:30

Сутра је увијек паметније од данас.

Name

бивши посланик-крив је Босић

28.07.2019 13:12

Тешко да ће опозиција нешто конкретно моћи урадити, још тамо има спавача. Мало су ова дјеца, чак су и опасни. Тврдим као искусан политичар да ће они коштати опозицију пораза на идућим изборима. Последња шанса да се ријешимо вјечне Милове власти јесте снажан и мудар одговор Шаровића. Он мора око себе окупити најбоље, не само из СДС. Свакако да не долази у обзир нови СЗП са ПДП. Да будем искрен до краја,све је то заслуга СзП и Босића. Могао је после куповине папака дићи протесте и ријешити се овог зла које влада 13 година, тада је лако могао извести десетине хиљада људи на улице највећих градова Српске. Као неко ко је искрено радио за национални интерес, родитељ и дјед, то му никад не могу опростити, ни заборавити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејанпд

28.07.2019 15:11

Искрено, не вјерујем да се могло направити ни тад ниста револуцијом, није имао ко подици народ, све кљуцне позиције су под сигурним кровом резима, опасане са неколико система застите, па додатно обезбједјене медијским и Законским "црним рупама", узмимо на примјер да Синдикат након пропасти десетина хиљада радних мјеста, укидања права радника, која су бар по Закону (оном претходном) постојала, крсења права радника по сваком Закону (Закон о доприносима, Закон о пензијско-инвалидском осигурању, Закон о празницима, Застити на раду, правима по основу незапослености...), Једноставно нема акта који у неком слуцају није прекрсен, ста ми имамо? Радницки Синдикат?! Немамо, имамо формално-правну Владину организацију која про форме испуњава оно сто се према конвенцијама трази да свака де јуре демократија има, мада то имају и Комунистицке земље и социјалистицке и краљевине, царевине итд. Ранка Мисиц цак није ни смијењена, нити је то могуце урадити! Како онда да смијените сефа свега, ево сад и де јуре у цитавој земљи? Па Синдикат када би то постао у правом смислу синдикална организација, сутра би Влада РС рекла да га не признаје и прогласила непријатељском организацијом, плаценицима! Како у таквим условима покренути народ зељан правде и постеног система? Наравно, само један је нацин, види се, исељавање, док не остану само ти партијски послусници, па да се туку једни против других. Ја сам давно то процјенио као једину опцију за спас из кризе владавине права код нас: да све странке удју у коалицију или цак угасе се и сви приступе у СНСД, тако би се изазвала криза након неког времена и морало би пуцати, јер би сав криминал изасао на видјело, па би рат био унутар странке и довео до новог поцетка висестранацја или друга опција, да цувени папци и статосједиоци у СНСД-у заратују због расподјеле плијена/функција...

Name

Сердар

28.07.2019 13:13

Катил од цовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Б.

28.07.2019 13:17

Р Е В О Л У Ц И Ј А !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

28.07.2019 13:18

ДА ЛИ СЕ РУДОЊИНЕ ПРИЈЕТЊЕ ОСТВАРУЈУ?! Овако би било исправније да је гласио наслов. А ЕВО ПОНОВО ПОСЛА ЗА СИПУ... ЗАСТО ОВУ БУДАЛЕТИНУ ЗОВУ РУДОЊА?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТАР К

28.07.2019 14:27

Зато што овај народ живи за дан да се појави Јаблан.

Name

Браво Петре

30.07.2019 07:12

Одлицан коментар, Јаблан се увијек појави прије или касније али се обавезно појави....

Name

Мг

28.07.2019 13:28

Отишао сам из те Додиков ине али ми жао народа кои тамо живи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре МГ

29.07.2019 05:21

Зашто ти је жао народа? Па народу је лијепо

Name

Xxx

28.07.2019 13:43

Милане малоумнуче, полтрону окрени се око себе.А тешко да ти видиш неке ствари, као и сви ви присталице режима.Не уједате ви ђаба поштен народ, све сте ви то на неки начин наплатили.Вас се и милосни Господ одрекао, а до јуче вам Додик био нај већи атеиста а данас славу слави испод шатора.Сачувај боже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

28.07.2019 14:09

Која демократија, овај вид демократије видљив је једино у Сјеверној Кореји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре -ре

28.07.2019 14:52

Бурлина демократија у новоствореној муком стеченој РС, равна је и нема никакве разлике за народ и борце РС од Енвер Хоџине диктатуре.

Name

Радмила

28.07.2019 14:25

А онда је Чубро одлучио да нам преко режимског гласила све разјасни и каже како треба поступити према налогу великог водје који је замислио то што је замислио. Чубро, чекиц и право и појашњавање пословника. Мајко мила. Али Чубро ће све урадити да под старе дане обезбиједи себе и треће кољено. Милионер из Крупе и брука овог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

28.07.2019 15:19

Еј мој Васковицу, не вриједи овом глупом народу ниста писати ни објасњавати. Народ је усао у своје јазбине и једино ста до њега допире, то су лази резимски гласила. Али ово сто ти писес, то народ неписмен не зна ни разумјети.Видите колико увлакаци и криминалци подрзавају, гасење другог и другацијег мисљења, гасење критике и незадовољства других, који не узивају позиције. Ово је висе од диктатуре.

Name

@ Радмила 28.07.2019 16:25

28.07.2019 19:40

Зар ти не знас да је Цубро купио стан на локацији Београда на води са преко 200.000 евради? Па ти види колико се мозе зарадјивати цекицем а да не будес ковац.

Name

синип

29.07.2019 07:57

Па што је куповао 60 квадрата тамо, не контам? Мао је то. :-)

Name

Кад-Тад

28.07.2019 14:35

Бурле, ко је убио Давид-а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

28.07.2019 15:14

Цубриловиц је из Крупе на Врбасу,и сва регија боцац, агино село, Мањаци, подрзавају лоповлук, СнСд,и Додика,владају бањалуком, зато смо сиромашни,све покрадосе,

Name

Ноцтурно

28.07.2019 15:46

Додик је највеци манипулатор и патолоски лазов који користи национализам као водиљу задојене масе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОП

28.07.2019 15:53

ЉУДИ НЕМА ДИЛЕМЕ, ОВАЈ ДОДИК ЈЕ ТОЛИКО ОПСЈЕДНУТ ДЕМОНИМА ДА БИ И ОВАЈ СЛУЦАЈ ТРЕБАЛО СТАВИТИ У БИБЛИЈУ. НАДАМО СЕ ДА ЦЕ У СУСРЕТУ СА НЕКИМ ЈАКИМ ДУХОВНИКОМ ДЕМОНИ ПОБЈЕЦИ ИЗ ЊЕГА. НАДАМО СЕ ДА ЦЕ ДОЦИ ПОД ОСТРОГ И ДА ЦЕ КАД ПРИСТУПИ СВЕЦУ ДЕМОНИ НАПУСТИТИ ОВОГ ЈАДНОГ ЦОВЈЕКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозидар

28.07.2019 16:19

научио од свог покровитељаса источне стране

Name

Доми ре поп

28.07.2019 16:54

Несмије он отићи тамо!

Name

Ако ћемо право

28.07.2019 18:32

Није могуће да је опсједнут демонима. Нико као он није заштићен од демона. Њега штити први ду'овник међу Србима, славу му опслужује, брани га и крстом и тамјаном и светошћу дужности своје. Друге су ту ствари у питању. Лопов остаје лопов, онај ноторни, непоправљиви.

Name

Растко

28.07.2019 16:33

За разлику сто овај додиг предлазе скрацење времена за дискусију , напротив треба повецати вријеме , како би ови из опозиције могли изнијети само истину о лоповлуцима резимлија , те радити на смањењу пљацке народа и униставању свега до цега се резим докопа . Резим највисе погадја истина и истина је најболнија по њих , јер су свјесни ста су урадили од овог народа и цитаве Републике .

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВЕСТЕНИК

28.07.2019 16:40

Цињеница је, да уколико у овом свету цовјек зели да зиви исправно и морално бит це на удару. Сам Исус Христос је рекао ,да јр кнез овога свијета сотона. Многи људи су прихватили сатанистицки систем вредности. У Библији се фино казе ,,сви који хоце да зиве побозно и морално бит це гоњени, и то данас имамо јако изразено у РС за вријеме ове власти. Ево људи који су спремни да се боре за истину ,правду ... прогањају се и хапсе а највеци зликовци сматрају се знаменитим људима. Док се Бог не умеса ниста нам не вреди, а онда це се ПРАВЕДНО СУДИТИ. НОВАЦ ИМОЦ ОВИХ БОГАТИХ САТАНИСТА НИСТА НЕЦЕ ВРЕДЕТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

29.07.2019 16:23

Проблем је сто је мало таквих свестеника који мисле исправно и за народ.Многи испод мантије крију секту.Тако це мо брзо растјерати вјернике.

Name

Старцевица

28.07.2019 17:07

Јебес писаније, власт пада на изборима,а ви се потрудите па опет узмите сицу за глас а онда се цудите,недостатку демократије и права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

28.07.2019 17:58

Немо' тако, па "покрали" су их. :-)

Name

Директ

29.07.2019 23:35

Ста, нису?

Name

синип

30.07.2019 18:27

Па ако јесу, покрашће вас и идући пут. Логично?

Name

Вјецити опозиционар

28.07.2019 17:30

Молим Драшка, Јелену и Вукановића да организују петицију грађана у вези овог сулудог приједлога, али у свим општинама у РС-у. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

28.07.2019 18:34

До народа је. То је још Иво Андрић примијетио, па записао: 'Дуготрајно робовање и рђава управа могу толико унаказити и збунити схватање једног народа да разум и прав суд њему толико отанчају и ослабе, да се потпуно извитопере. Такав поремећен народ не може више да разликује не само добро од зла, него и своју сопствену корист од очигледне штете'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

29.07.2019 23:39

Није до народа, посто народ гласа за једне, а папци прелецу у другу страну. То је до накарадног закона.

Name

рибар

28.07.2019 18:39

Све кад би се пословником продужила дискусија у НСРС, сама прича и препуцавања тамо неће ништа више донијети опозицији гласова, него што су имали на задњим изборима, напротив. Ја одговорно тврдим да само указивање на неоспорни криминал није довољан, да јесте, већ би то дало резултата прије два изборна циклуса. Значи, треба знати оборити режим, има она стара пословица, "није свакоме кроз село пјевати", тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

28.07.2019 19:04

Додик и његови криминалци несмије ниста дати Закону И праву кад право завлада Додик и његови криминалци иду одмах иза ресетака И то сви .то је терор сила ,криминал,плацка убиства ,тај резим остаје на томе као И Радована карадзица Та два резим а су исти Само кадаце народ то схватити остаје дасе види

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

28.07.2019 19:48

Треба пустити оне које је народ изабрао да управљају Р. Српском.

Name

Додо

28.07.2019 19:25

Браво Додо само настави...и довесцес српски народ у ...а рс унестанак. Цеститам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јакако

28.07.2019 19:32

Не видим ја никога да се бори. А много људи користи пуно медијског простора,и троши пуно ријечи,и пуно људске наде.... Јел то борба? Јел се тако ријешава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

28.07.2019 20:00

Оваква црна књига кукавче једа ти си требао има 5 година бити у затвору и шта мислиш шта је СНСД то је организована група да угуши народ и наше српство нити вјерују у Бога ни Р-Српску него само у пљачку свога народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сердар

28.07.2019 20:40

Ово ста ради Бурле са постеног народа и сјротиње то нема ни у Мауританији.Засто је Бурле исо у Бјелорусију,да добије инстукције од Лукасенка како јр он завео Диктатуру у Бјелорусији,Па да он исто заведе на исти нацин у РС.Бурле ниције није горело до Зоре,па неце ни твоје у то буди убиједен.Доце једном тај дан кад цес за све одговарати пред народом и полозити народу рацуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сврни наврни

29.07.2019 07:30

Кад је већ стигао до Бјелорусије могао је да се информише и о другим стварима а не само као се осваја и држи гола власт. Рецимо, како то да у Беларус практично немају незапослених, да фабрике раде, производе, извозе и зарађују, да су им сви путеви уређени и добро одржавани, градови чисти, здравство, школство практично бесплатни. Да види да се и тако може освајати и држати власт а не демагогијом, изборним преварама, волунтаризмом и импровизацијом, корупцијом, папкарењем и папанлуком. Да сврха власти не мора бити само пљачка и отимачина, присвајање народних добара, узурпација институција, већ и народно добро, просперитет народа, економски, социјални, морални.

Name

Јустик

28.07.2019 21:58

Ускоро ће и вербални деликт. Прво у праксу, па затим у законе и теорију. У Србији исто тако, већ га увлаче и провлаче кроз поједине случајеве који миришу на конструкције. А све да се газде утврде и учврсте ту гдје јесу, иметак да се заштити и огради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

28.07.2019 22:00

Ста знаци СНСД ? Срамота Насих Српских Дедова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Барни

28.07.2019 23:05

Свака цаст на фотографији.Одсликава психолоски профил.Поглед све говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОКСИ

28.07.2019 23:06

МЕНИ ОВАЈ ТЕXТ ЛИЧИ НА НЕУМИТНУ ИСТИНУ! АЛИ РС ЈЕ КОМПЛЕКСАН ПРОЈЕКАТ. КОЈИ ТРЕБА ДА ЗАЖИВИ. ОНДА СУ И ОВАКВИ ЛИКОВИ КАО ДОДИК НЕИЗБЕЖНИ ЈБГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

29.07.2019 02:57

Оно сто су устасе направиле у Јасеновцу то је ниста ста прави једна битанга и фасиста М.Д. са својим полтронима и криминалцима из странке и фамилије. Он је срамота за Српски род. Али надам се дат це Бог да и та багра буде скинута са власти, да им се суди и одузме све сто су отели и опљацкали од овог јадног и напаценог народа. Само идиоти, смрадови, лопови, улизице и глупаци могу да га подрзавају. Бог нека нам је на помоци да нам да снагу и памет да свргнемо са власти ову бахату багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

29.07.2019 06:53

Свака ти је на мјесту све сто си нсписао је тацно и ми то све видимо зато це народ овај пут сигурно препознати ко се истински за њега мозе борити даље ова тројка и јос ту додати пар људи струцни људи препородили би РС И МЛАДИ ПДП КОЈИ ПОМАЗУ ЉУДИМА У СВИМ СИТУАЦИЈАМА ВИДИМ И ОБРОК ЉУДИМА И БЕСКУЦНИЦИМА СУ ПОДЈЕЛИЛИ СВАКА ЦАСТ ОМЛАДИНО ОДУСЕВЉАВАТЕ МЕ РАДИТЕ ЦЈЕЛУ ГОДИНУ ХУМАНО ЦИСТИТЕ ПОМАЗЕТЕ И ЗАТО ЦЕ ВАС БЛ НАГРАДИТИ ГЛАСОВИМА НА ИЗБОРИМА ДРАСКО ВУКАН ЈЕЛЕНА ОМЛАДИНА ПДП МИЛАН РАДОВИЦ И ЈОС ПАТ ЉУДИ НАС ЈЕДИНО МОГУ ИЗВАДИТИ ИЗ ОВОГ ПОНОРА ЗАТО НАРОДЕ ОТВОРИ ОЦИ И ГЛЕДАЈ КОГА ЦЕС БИРАТ ЗА БУДУЦНОСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.07.2019 07:58

Ми као обицан, прост, радан и постен народ цемо бирати Бају, а ви, опет исто, до неких нових избора, па тамо око 2040 те мозда и добијете неку мини сансу, само мозда.

Name

РАДОВИЋ

29.07.2019 08:25

НИЈЕ ОПОЗИЦИЈА. ДИО ЈЕ КОАЛИЦИОНЕ ВЛАСТИ!

Name

Са Нета,

29.07.2019 17:18

"За неке, европске полиције и тајне службе откривају, дотад пажљиво чуване, детаље из досијеа; подаци и снимци се, преко одабраних посредника, достављају разним балканским и европским медијима истовремено." хттпс://www.цапитал.ба/додиков-зет-сувласник-кбв-датаком-повезане-са-афером-подмицивања-синисе-малог/#.XТ70нБWМРОw.тwиттер Зоран Чичак, Тwитер

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робеспиерре

30.07.2019 07:33

Ајс сада баја направи референдум као највиси облик демократсог изразавања воље народа о том твом приједлогу. Али електонко изјасњавање па да видимо ста це народ реци. А?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

30.07.2019 07:47

Интересантно да овај коментатор милан толико хвали великог вођу, вјероватно је заљубљен у њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мустафа

30.07.2019 10:30

Милане мора да ти је Додо све запослио и намјестиовти неповратни кредит.

Name

Кизо

30.07.2019 07:48

Додик је сам као сви најбољи и најпаметнији..Ко има ста против нека прица али узалуд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноћна птица

30.07.2019 08:57

Кизо, ако је додик сам чији су били они саветници док је био предсједник РС-а, имао је 18 или 19 савјетника. У мом селу кажу : паметном човјеку не треба савјетник, а будалу је дзаба савјетовати. Е наш народе на шта падосмо, киза паметњаковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дилема

30.07.2019 20:33

Не зна се шта је горе, по народ наравно, када слуша савјетнике, или када сам смисли па рекне или када буба онако из главе, прво што му падне на памет, не размишљајући.

Name

Вјецити опозиционар

30.07.2019 14:53

БРАВО за три млада посланика, сатјерали сте га у мисију рупу, а доказ да је тако то што покреће иницијативу за измјену пословника о раду НСРС, то је капитулација, немозе се носити са овим тројцем и Љубишом Круниц повремено. Кад комплет опозиција била таква гдје би му био крај . Није он научио да га неко критикује, вец да му се смо увлаче и да га хвале. Мијења се клима у НСРС. Још једном БРАВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

30.07.2019 19:58

Када човјек око себе има полтроне, увлакаце, лоше пријатеље који му стално представљају нешто што у стварности нема ни 1 %, можда човјек није ни свјестан у којој смо ми катастрофи. Милораде ако имас намјеру да урадиш нешто добро за РС, до сада скоро ништа добро ниси урадио, распусти ту банду око себе, они ти не мисле добро, и доведи људе који це те критички савјетовати и буди спреман прихватити критике, иначе нестаје Републике Српске. Никад нисам гласао за тебе, али ово ти је братски савјет, ако имаш снаге размисли и провјери неке д. п. ув.. каче доћи ће ти главе први ће ти забити нож у леђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

30.07.2019 22:21

Назалост он це то урадити ,ограницити дискусију,али собзиром да сте паметни,нацитани,има наде за вас троје и друге дрзеци се оне Церцилове/Када су тразл да се обрати скупу питао је колико времена,рекли су кратко,он је одговорио немозе јер за крстко вријеме мора се несто паметно реци.Не предстоји вам друго да све сазмете и паметно казете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блабла

31.07.2019 11:19

Благо њему докмга руше Васковићи, Вукановићи, и ови "експерти" из ПДП-а, сигуран је док је жив на власти, не требају му ни анкете ни куповина гласова. Са оваквом опозицијом, дуга је вијека на власти! Босићу, прекидај ово и оснивај нешто док још има ко да се окупи у праву, културну и досљедну опозицију!!!

ОДГОВОРИТЕ