Проговорио и судија Штајнер: Новак ме шокирао!

Главни судија недавног финала Вимблдона причао о моменту када је Ђоковић ходао по рубу провалије.

Тенис 28.07.2019 | 16:33
Проговорио и судија Штајнер: Новак ме шокирао!
Дамијан Штајнер, познати аргентински судија, који је недавно "делио правду" у чувеном вимблдонском финалу између Новака Ђоковића и Роџера Федерера, износи своје утиске.

Они су се у међувремену слегли…

Аргентинац признаје да је и он отписао Новака у петом сету, када је Швајцарац водио 8:7 у гемовима и имао 40:15 на свој сервис.

"Када је Федерер водио у петом сету са 8:7 и имао 40:15, био сам убеђен да је то то. Али то није било то!", помислио је у том моменту Штајнер. 

Суђење једног таквог меча сматра привилегијом.

"Психички сам био спреман. Био сам свестан да ми је можда последњи пут да сам у једном таквом амбијенту. А и гледати све оне и то онакве ударце је стварно сјајно. Бити на два метра од њих је привилегија. Био сам концентрисан, али остати такав онолико сати није баш лако. Захтеван је био то дуел", додао је Штајнер. 

Главни судија је од половине деведесетих.

"Када сам био млад, прво сам играо тенис, па сам био линијски судија, а главни сам постао у 1994. или 1995, тако да сам 'на столици' већ око две и по деценије. И, много сам срећан што се толики напоран рад исплатио. Дуго сам у овом спорту, судио сам већ и оваквим играчима, и у финалним борбама. Али, знате и сами шта значи када делите правду у финалу гренд слема", рекао је Штајнер за "Континентал".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар