Progovorio i sudija Štajner: Novak me šokirao!

Glavni sudija nedavnog finala Vimbldona pričao o momentu kada je Đoković hodao po rubu provalije.

Tenis 28.07.2019 | 16:33
Progovorio i sudija Štajner: Novak me šokirao!
Damijan Štajner, poznati argentinski sudija, koji je nedavno "delio pravdu" u čuvenom vimbldonskom finalu između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, iznosi svoje utiske.

Oni su se u međuvremenu slegli…

Argentinac priznaje da je i on otpisao Novaka u petom setu, kada je Švajcarac vodio 8:7 u gemovima i imao 40:15 na svoj servis.

"Kada je Federer vodio u petom setu sa 8:7 i imao 40:15, bio sam ubeđen da je to to. Ali to nije bilo to!", pomislio je u tom momentu Štajner. 

Suđenje jednog takvog meča smatra privilegijom.

"Psihički sam bio spreman. Bio sam svestan da mi je možda poslednji put da sam u jednom takvom ambijentu. A i gledati sve one i to onakve udarce je stvarno sjajno. Biti na dva metra od njih je privilegija. Bio sam koncentrisan, ali ostati takav onoliko sati nije baš lako. Zahtevan je bio to duel", dodao je Štajner. 

Glavni sudija je od polovine devedesetih.

"Kada sam bio mlad, prvo sam igrao tenis, pa sam bio linijski sudija, a glavni sam postao u 1994. ili 1995, tako da sam 'na stolici' već oko dve i po decenije. I, mnogo sam srećan što se toliki naporan rad isplatio. Dugo sam u ovom sportu, sudio sam već i ovakvim igračima, i u finalnim borbama. Ali, znate i sami šta znači kada delite pravdu u finalu grend slema", rekao je Štajner za "Kontinental".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar