Прошле су двије деценије: Партизан – Ријека 3:1...

Догодило се на данашњи дан…

Фудбал 28.07.2019 | 22:55
Прошле су двије деценије: Партизан – Ријека 3:1...
Ране после дебакла у Загребу биле су свеже. "Петарда" коју је "парни ваљак" добио у дуелу са Кроацијом никако није смела да се понови две године касније, када су црно-бели опет извукли хрватског представника у квалификацијама за Лигу шампиона.

Иако су се многи прибојавали, Партизан је у дуелу са Ријечанима однео две победе. У Хумској је било 3:1, а на Кантриди 3:0.

Први меч одигран је 28. јула 1999. године на стадиону Партизана. Предвођени одличним Ђорђем Томићем, "црно-бели" су већ после 20 минута игре водили 2:0. Стрелци су били Саша Илић и Младен Крстајић. Барнабас Стипановић је смањио на 1:2 почетком другог дела, да би бивши селектор "орлова" пред крај меча обезбедио солидну предност пред реванш.

Меч на стадиону у Хумској гледало је око 25.000 навијача. После Ријеке, црно-бели су извукли Спартак из Москве и завршили учешће у квалификацијама за Лигу шампиона.



ПАРТИЗАН: Дамјанац, Рашовић, Дуљај, Крстајић (од 89' Мишковић), Стојановски, Тробок, Ивић (од 66' Илијев), Илић, Томић, Кежман, Пековић (од 76' Вуковић).

РИЈЕКА: Тафра, Чачић, Вишковић (од 46' Павић), Матковић, Томишић, Милиновић, Брајковић, Агић, Хасанчић, Барнабас, Балабан (од 70' Де Оливеира).

Играч утакмице: Ђорђе Томић (Партизан).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар