Prošle su dvije decenije: Partizan – Rijeka 3:1...

Dogodilo se na današnji dan…

Fudbal 28.07.2019 | 22:55
Prošle su dvije decenije: Partizan – Rijeka 3:1...
Rane posle debakla u Zagrebu bile su sveže. "Petarda" koju je "parni valjak" dobio u duelu sa Kroacijom nikako nije smela da se ponovi dve godine kasnije, kada su crno-beli opet izvukli hrvatskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Iako su se mnogi pribojavali, Partizan je u duelu sa Riječanima odneo dve pobede. U Humskoj je bilo 3:1, a na Kantridi 3:0.

Prvi meč odigran je 28. jula 1999. godine na stadionu Partizana. Predvođeni odličnim Đorđem Tomićem, "crno-beli" su već posle 20 minuta igre vodili 2:0. Strelci su bili Saša Ilić i Mladen Krstajić. Barnabas Stipanović je smanjio na 1:2 početkom drugog dela, da bi bivši selektor "orlova" pred kraj meča obezbedio solidnu prednost pred revanš.

Meč na stadionu u Humskoj gledalo je oko 25.000 navijača. Posle Rijeke, crno-beli su izvukli Spartak iz Moskve i završili učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.



PARTIZAN: Damjanac, Rašović, Duljaj, Krstajić (od 89' Mišković), Stojanovski, Trobok, Ivić (od 66' Ilijev), Ilić, Tomić, Kežman, Peković (od 76' Vuković).

RIJEKA: Tafra, Čačić, Višković (od 46' Pavić), Matković, Tomišić, Milinović, Brajković, Agić, Hasančić, Barnabas, Balaban (od 70' De Oliveira).

Igrač utakmice: Đorđe Tomić (Partizan).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar