Ђенгсуов суманити услов за Бејла!

Може плата од 62. 000. 000, али да Бејл раскине уговор с Реалом?! У овом тренутку шансе су 50-50 да се посао заврши позитивно.

Фудбал 28.07.2019 | 21:18
Ђенгсуов суманити услов за Бејла!
Од завршеног, до извесно готовог, трансфер Герета Бејла у кинески Ђенгсу непрестано поприма нове обрисе, што је довело до новог заплета који би могао да направи велики проблем за заинтересоване стране.

Наиме, Џошуа Барнет, иначе син Бејловог агента и власника агенције Стелар Џонатана налази се ових дана у Нанђингу, седишту клупских просторија Ђенгсуа како би испреговарао рекордну плату за брзоногог Велшанина, а иста наводно превазилази све досадашње оквире о којима се писало. Барнет јуниор за свог и очевог клијента покушава да извуче плату од, пазите сада – 62.400.000 евра годишње. Али, бруто. То значи да би нето плата након пореских одбитака износила негде око 31.000.000 евра, мада британски медији воле да истичу ових дана да ће Бејл имати преко 1.200.000 евра на седмичном нивоу што заиста делује застрашујуће.

Када би се, хипотетички, овај посао догодио Бејл би постао апсолутно најплаћенији фудбалер на планети и претекао би Лионела Месија који у Барселони има бруто годишња примања од преко 50.000.000 евра.

Али, да би се све ово заиста и десило, Ђенгсу је пред Барнета поставио услов који би могао да угаси даље преговоре. Ђенгсу не жели да плати НИ ЦЕНТ Реалу за обештећење, што значи да би породица Барнет, па и Бејл сам морали да пронађу начин да споразумно раскину уговор који важи још три године!

Наводно, у овом тренутку су шансе 50-50 да се трансфер под овим условима реализује, али је Ђенгсу Бејлове представнике ставио у невероватно тешку позицију. Познато је да Барнет сениор последњих година није баш на добрим релацијама с Реалом, тачније откако су почеле све више да круже приче да Бејл напушта клуб, а у последњем јавном иступању био је врло оштар према Зинедину Зидану због изјава да је „дошло време да се Герет и Реал растану“.

То значи да би Реал остао без цента од уложених 101.000.000 евра пре шест година за куповину из Тотенхема. Претходних дана се шушка да би се Реал задовољио и сумом од 50.000.000 евра за Бејла, али Ђенгсу није спреман да додатно троши новац за овај посао јер су порези у Кини папрени, на 100 одсто од уложеног. То значи да би Ђенгсу за Бејлов трогодишњи уговор морао да издвоји невероватних 187.200.000 евра бруто.

Према одређеним спекулацијама Бејлова судбина могла би да буде позната у наредна 72 часа. Реал би без сумње могао да заради нешто пара од Бејлове продаје у Европи, али би играч свакако остао закинут за плату, па чак и ону коју сада има у Реалу (17.000.000 евра).

Врло непријатна ситуација за Барнета, јер бар према некој логици Реал сигурно неће пристати на солуцију да не добије ништа за Бејла...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар