Đengsuov sumaniti uslov za Bejla!

Može plata od 62. 000. 000, ali da Bejl raskine ugovor s Realom?! U ovom trenutku šanse su 50-50 da se posao završi pozitivno.

Fudbal 28.07.2019 | 21:18
Đengsuov sumaniti uslov za Bejla!
Od završenog, do izvesno gotovog, transfer Gereta Bejla u kineski Đengsu neprestano poprima nove obrise, što je dovelo do novog zapleta koji bi mogao da napravi veliki problem za zainteresovane strane.

Naime, Džošua Barnet, inače sin Bejlovog agenta i vlasnika agencije Stelar Džonatana nalazi se ovih dana u Nanđingu, sedištu klupskih prostorija Đengsua kako bi ispregovarao rekordnu platu za brzonogog Velšanina, a ista navodno prevazilazi sve dosadašnje okvire o kojima se pisalo. Barnet junior za svog i očevog klijenta pokušava da izvuče platu od, pazite sada – 62.400.000 evra godišnje. Ali, bruto. To znači da bi neto plata nakon poreskih odbitaka iznosila negde oko 31.000.000 evra, mada britanski mediji vole da ističu ovih dana da će Bejl imati preko 1.200.000 evra na sedmičnom nivou što zaista deluje zastrašujuće.

Kada bi se, hipotetički, ovaj posao dogodio Bejl bi postao apsolutno najplaćeniji fudbaler na planeti i pretekao bi Lionela Mesija koji u Barseloni ima bruto godišnja primanja od preko 50.000.000 evra.

Ali, da bi se sve ovo zaista i desilo, Đengsu je pred Barneta postavio uslov koji bi mogao da ugasi dalje pregovore. Đengsu ne želi da plati NI CENT Realu za obeštećenje, što znači da bi porodica Barnet, pa i Bejl sam morali da pronađu način da sporazumno raskinu ugovor koji važi još tri godine!

Navodno, u ovom trenutku su šanse 50-50 da se transfer pod ovim uslovima realizuje, ali je Đengsu Bejlove predstavnike stavio u neverovatno tešku poziciju. Poznato je da Barnet senior poslednjih godina nije baš na dobrim relacijama s Realom, tačnije otkako su počele sve više da kruže priče da Bejl napušta klub, a u poslednjem javnom istupanju bio je vrlo oštar prema Zinedinu Zidanu zbog izjava da je „došlo vreme da se Geret i Real rastanu“.

To znači da bi Real ostao bez centa od uloženih 101.000.000 evra pre šest godina za kupovinu iz Totenhema. Prethodnih dana se šuška da bi se Real zadovoljio i sumom od 50.000.000 evra za Bejla, ali Đengsu nije spreman da dodatno troši novac za ovaj posao jer su porezi u Kini papreni, na 100 odsto od uloženog. To znači da bi Đengsu za Bejlov trogodišnji ugovor morao da izdvoji neverovatnih 187.200.000 evra bruto.

Prema određenim spekulacijama Bejlova sudbina mogla bi da bude poznata u naredna 72 časa. Real bi bez sumnje mogao da zaradi nešto para od Bejlove prodaje u Evropi, ali bi igrač svakako ostao zakinut za platu, pa čak i onu koju sada ima u Realu (17.000.000 evra).

Vrlo neprijatna situacija za Barneta, jer bar prema nekoj logici Real sigurno neće pristati na soluciju da ne dobije ništa za Bejla...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar