Погба у Реалу – под хитно!

Француз је у овом тренутку постао Реалова обавеза, самим тим цена расте, а питање је само на којој ће се два великана наћи. . .

Фудбал 29.07.2019 | 13:42
Погба у Реалу – под хитно!
Тешко да је неко могао да претпостави да ће после изласка на летњу пијацу и кеширања преко 300.000.000 евра мадридски Реал изгледати овако лоше у јеку припрема за нову сезону. Тежак пораз од Атлетика (3:7) само је додао со на отворену рану нових повреда које су забринуле све у клубу, а посебно лош утисак оставио је везни ред.

Каземиро, Тони Крос и Лука Модрић не изгледају у овом тренутку као фудбалери достојни дреса Краљевског клуба и готово је цела Шпанија једногласно подвукла да је Реаловом везном реду под хитно потребна шок терапија. У преводу – потребно је да Пол Погба освежи редове.

После одласка Маркоса Љорентеа у Атлетико и Данија Себаљоса у Арсенал, те тешке повреде Марка Асенсија, Реал на клупи има само младог Валвердеа и Иска, те Хамеса Родригеза који би чак могао и да остане у редовима Бланкоса наредне сезоне.

Због тога је трансфер Пола Погба у Мадрид постао обавеза Реалове управе. Не само због тога што на шампиону света с Француском инсистира Зинедин Зидан, већ зато што Погба делује као једини човек који би у овом тренутку заиста могао да подигне Реал и понесе велики терет на својим леђима. Свима је јасно да ће Погбин трансфер на Сантјаго Бернабеу зависити од тога шта је Јунајтед припремио за своје навијаче. Португалски медији упорно тврде да је трансфер Бруна Фернандеса за 70.000.000 евра готова ствар и да ће бити обављен у наредних дан или два, а Ђаволи ће још придодати и Сергеја Милинковић Савића, кога само детаљи деле до потписа у послу вредном укупно 90.000.000 евра.

С та два појачања Погба би имао ауто-пут отворен према Мадриду. Проблем је само у томе што је Јунајтед подигао цену на 200.000.000 евра, што Реал не жели да плати. Ако би се преговори вратили на почетну цену од 150.000.000 евра, договор би се лако нашао.

Погба ће, извесно, добити плату од 14.500.000 евра, која ће делимично бити финансирана одласком Герета Бејла у Кину – или неку другу средину –, а за реализацију је остало пуних 11 дана, односно до 8. августа у 18 часова по средњоевропском времену, пошто се тада затвара пијаца у Премијер лиги. Толико времена има Реал да купи Погбу, а и Јунајтед да реализује један или два зацртана трансфера у везном реду.

Погба је у овом тренутку постао Реалова обавеза, самим тим цена расте, а питање је само на којој ће се два великана наћи...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар