Pogba u Realu – pod hitno!

Francuz je u ovom trenutku postao Realova obaveza, samim tim cena raste, a pitanje je samo na kojoj će se dva velikana naći. . .

Fudbal 29.07.2019 | 13:42
Pogba u Realu – pod hitno!
Teško da je neko mogao da pretpostavi da će posle izlaska na letnju pijacu i keširanja preko 300.000.000 evra madridski Real izgledati ovako loše u jeku priprema za novu sezonu. Težak poraz od Atletika (3:7) samo je dodao so na otvorenu ranu novih povreda koje su zabrinule sve u klubu, a posebno loš utisak ostavio je vezni red.

Kazemiro, Toni Kros i Luka Modrić ne izgledaju u ovom trenutku kao fudbaleri dostojni dresa Kraljevskog kluba i gotovo je cela Španija jednoglasno podvukla da je Realovom veznom redu pod hitno potrebna šok terapija. U prevodu – potrebno je da Pol Pogba osveži redove.

Posle odlaska Markosa Ljorentea u Atletiko i Danija Sebaljosa u Arsenal, te teške povrede Marka Asensija, Real na klupi ima samo mladog Valverdea i Iska, te Hamesa Rodrigeza koji bi čak mogao i da ostane u redovima Blankosa naredne sezone.

Zbog toga je transfer Pola Pogba u Madrid postao obaveza Realove uprave. Ne samo zbog toga što na šampionu sveta s Francuskom insistira Zinedin Zidan, već zato što Pogba deluje kao jedini čovek koji bi u ovom trenutku zaista mogao da podigne Real i ponese veliki teret na svojim leđima. Svima je jasno da će Pogbin transfer na Santjago Bernabeu zavisiti od toga šta je Junajted pripremio za svoje navijače. Portugalski mediji uporno tvrde da je transfer Bruna Fernandesa za 70.000.000 evra gotova stvar i da će biti obavljen u narednih dan ili dva, a Đavoli će još pridodati i Sergeja Milinković Savića, koga samo detalji dele do potpisa u poslu vrednom ukupno 90.000.000 evra.

S ta dva pojačanja Pogba bi imao auto-put otvoren prema Madridu. Problem je samo u tome što je Junajted podigao cenu na 200.000.000 evra, što Real ne želi da plati. Ako bi se pregovori vratili na početnu cenu od 150.000.000 evra, dogovor bi se lako našao.

Pogba će, izvesno, dobiti platu od 14.500.000 evra, koja će delimično biti finansirana odlaskom Gereta Bejla u Kinu – ili neku drugu sredinu –, a za realizaciju je ostalo punih 11 dana, odnosno do 8. avgusta u 18 časova po srednjoevropskom vremenu, pošto se tada zatvara pijaca u Premijer ligi. Toliko vremena ima Real da kupi Pogbu, a i Junajted da realizuje jedan ili dva zacrtana transfera u veznom redu.

Pogba je u ovom trenutku postao Realova obaveza, samim tim cena raste, a pitanje je samo na kojoj će se dva velikana naći...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar