Немања Матић, нови вођа Јунајтеда...

Ово није тим за титуле, навијачи морају да буду стрпљиви.  "Покушаћу да водим ове момке најбоље што могу. Посебно оне што су на терену испред мене, они морају да слушају", поручио српски везиста.

Фудбал 28.07.2019 | 20:53
Немања Матић, нови вођа Јунајтеда...
Немања Матић, последњи играч из актуелног састава Манчестер Јунајтеда који је освојио Премијер лигу (са Челсијем 2017. године), без длаке на језику поручио је да екипи Оле Гунара Солскјера потребно много више искуства како би се озбиљно укључила у борбу за титулу. 

Српски везиста био је капитен на припремној утакмици против Интера. На Олд Трафорду још нису донели одлуку ко ће носити траку у предстојећој сезони, али Матић ће свакако бити у најужој конкуренцији за ту част, заједно са Ешлијем Јангом, Давидсом Де Хеом, Хуаном Матом... Матић не бежи од одговорности. Чак се врло радо поставља као вођа овог новог тима Јунајтеда.

За почетак, Србин није желео да улива лажну наду навијачима...

"Титуле вам доносе квалитет и искуство. Ми у овој екипи имамо квалитет и никакво искуство", почео је врло отворено Матић. "Имамо пет или шест ТОП играча, међутим они су још млади. Као Рашфорд или Антони Марсијал. Показали су квалитет на терену, али су премлади да би водили овај тим до трофеја. Гринвуд, рецимо... Велики потенцијал! Јунајтед има пројекат за њега. Мораће, међутим, да му се да времена. Јер он са 17 година не може да игра као са 26 или 27. Навијачи у фудбалу увек желе да виде резултате, трофеје. Мораће овога пута да буду стрпљивији. Убеђен сам да ће ови момци једног дана вратити Манчестер тамо где припада".  

Матић каже да не бежи од одговорности и да му прија то што је један од најстаријих у екипи. Похвале Брајана Робсона такође годе...

"Увек је сјајно чути када вас таква легенда хвали. То ми много значи. Покушаћу да водим ове момке што боље могу. Посебно оне што су на терену испред мене, они морају да слушају. Овде сам да им помогнем". 

А о траци око руке...

"Било ми је велико задовољство што сам био капитен. И част. Менаџер тек треба да донесе одлуку о капитену за наредну сезону. Шта год да одлучи биће у реду. Трака јесте важна, али још је важније да играмо добар фудбал, да се боримо једни за друге", закључио је Немања Матић. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар