Nemanja Matić, novi vođa Junajteda...

Ovo nije tim za titule, navijači moraju da budu strpljivi.  "Pokušaću da vodim ove momke najbolje što mogu. Posebno one što su na terenu ispred mene, oni moraju da slušaju", poručio srpski vezista.

Fudbal 28.07.2019 | 20:53
Nemanja Matić, novi vođa Junajteda...
Nemanja Matić, poslednji igrač iz aktuelnog sastava Mančester Junajteda koji je osvojio Premijer ligu (sa Čelsijem 2017. godine), bez dlake na jeziku poručio je da ekipi Ole Gunara Solskjera potrebno mnogo više iskustva kako bi se ozbiljno uključila u borbu za titulu. 

Srpski vezista bio je kapiten na pripremnoj utakmici protiv Intera. Na Old Trafordu još nisu doneli odluku ko će nositi traku u predstojećoj sezoni, ali Matić će svakako biti u najužoj konkurenciji za tu čast, zajedno sa Ešlijem Jangom, Davidsom De Heom, Huanom Matom... Matić ne beži od odgovornosti. Čak se vrlo rado postavlja kao vođa ovog novog tima Junajteda.

Za početak, Srbin nije želeo da uliva lažnu nadu navijačima...

"Titule vam donose kvalitet i iskustvo. Mi u ovoj ekipi imamo kvalitet i nikakvo iskustvo", počeo je vrlo otvoreno Matić. "Imamo pet ili šest TOP igrača, međutim oni su još mladi. Kao Rašford ili Antoni Marsijal. Pokazali su kvalitet na terenu, ali su premladi da bi vodili ovaj tim do trofeja. Grinvud, recimo... Veliki potencijal! Junajted ima projekat za njega. Moraće, međutim, da mu se da vremena. Jer on sa 17 godina ne može da igra kao sa 26 ili 27. Navijači u fudbalu uvek žele da vide rezultate, trofeje. Moraće ovoga puta da budu strpljiviji. Ubeđen sam da će ovi momci jednog dana vratiti Mančester tamo gde pripada".  

Matić kaže da ne beži od odgovornosti i da mu prija to što je jedan od najstarijih u ekipi. Pohvale Brajana Robsona takođe gode...

"Uvek je sjajno čuti kada vas takva legenda hvali. To mi mnogo znači. Pokušaću da vodim ove momke što bolje mogu. Posebno one što su na terenu ispred mene, oni moraju da slušaju. Ovde sam da im pomognem". 

A o traci oko ruke...

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam bio kapiten. I čast. Menadžer tek treba da donese odluku o kapitenu za narednu sezonu. Šta god da odluči biće u redu. Traka jeste važna, ali još je važnije da igramo dobar fudbal, da se borimo jedni za druge", zaključio je Nemanja Matić. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar