Обрадовић: Срећан сам што се сви одазивају Србији!

“Еуфорија је типична уназад 30 година”.

Кошарка 28.07.2019 | 15:17
Обрадовић: Срећан сам што се сви одазивају Србији!
Још седам дана остало је кошаркашима Србије до краја базичног дела рада пред Мундобаскет у Кини, после чега следи за њих онај најлепши део припрема - утакмице.

Као један од највернијих навијача актуелног европског, светског и олимпијског вицешампиона је Жељко Обрадовић, који у данима одмора с пажњом посматра дешавања на Копаонику и нада се још једној медаљи националног тима. Оно што му је, ипак, прво запало за око јесте чињеница да Србија одавно није била у јачем саставу. Односно, да ове године није било драме око отказивања позива селектору Александру Ђорђевићу.

“Презадовољан сам и пресрећан да репрезентација, односно да су људ који тамо раде, пре свега Саша Ђорђевић и остали попут Дејана Томашевића и Предрага Даниловића направили атмосферу у којој се сви одазивају позиву“, каже Обрадовић за Блиц и наставља:

“Ове године ће ту бити сви играчи, а наравно, ту је Саша најбитнији са својом енергијом и начином на који мотивише те људе. Бићу им највернији навијач“.

Због чињенице да имамо најјачу репрезентацију у последњих деценију и по, у јавности се створила слика да ће Орлови до финала доћи с пола гаса, те да је финале против САД већ заказано. Као неко ко зна колико је тешко носити то бреме великих очекивања као селектор репрезентације, Жељко упозорава да ствари нису тако једноставне...

“Еуфорија је типична уназад 30 година. Али, до финала ће бити тешко доћи јер ће сме америчке репрезентације бити и много других селекција које имају квалитет. Треба бити опрезан, али треба и веровати у себе. Немам ни најмању сумњу да ће Ђорђевић и играчи дати све од себе. Чули све већ како момци причају, колико им значи да играју за репрезентацију. Бодре један другог и тако ће бити до краја овог циклуса“.

Осим репрезентације, Обрадовић се дотакао и клупских обавеза, тачније чињенице да ће ускоро бити гост Београда у новом евролигашком обрачуну са Црвеном звездом.

“Никада ми није лако да играм против било којег српског клуба. Драго ми је што се Звезда вратила у Евролигу, заслужили су. Волео бих да је и Партизан у Евролиги. Али оно у шта сам сигуран је да ће овај простор и ова лига у будућности сигурно дати два евролигаша. Ја сам увек ту ако треба некако да помогнем српским клубовима, лиги. Изузетно ми је драго што ћу са Фенербахчеом доћи да играм против Звезде. Желим им да догурају тамо где желе до краја сезоне“, прича Обрадовић за Блиц.

На крају истиче да је поносан и на чињеницу да је Марко Гудурић кренуо стопама Богдана Богдановића и из Фенербахчеа отишао у НБА.

“Марку желим све најбоље, као и Богдану. Богдановић је играо већ на Ол стару, али ја сам му рекао – што се мене тиче чекаћу да ми пошаље карту и позивницу за прави Ол стар. То је циљ који он треба да има испред себе и да се избори за то. Дај боже да буде исто и са Марком. Неко ће да каже да је то можда превише, али није. Није превише јер треба да имају амбицију. А ја знам да је обојица имају. Они нека играју, а ја ћу бити на неком месту у публици да их гледам са великим задовољством“, закључује Обрадовић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар