Obradović: Srećan sam što se svi odazivaju Srbiji!

“Euforija je tipična unazad 30 godina”.

Košarka 28.07.2019 | 15:17
Obradović: Srećan sam što se svi odazivaju Srbiji!
Još sedam dana ostalo je košarkašima Srbije do kraja bazičnog dela rada pred Mundobasket u Kini, posle čega sledi za njih onaj najlepši deo priprema - utakmice.

Kao jedan od najvernijih navijača aktuelnog evropskog, svetskog i olimpijskog vicešampiona je Željko Obradović, koji u danima odmora s pažnjom posmatra dešavanja na Kopaoniku i nada se još jednoj medalji nacionalnog tima. Ono što mu je, ipak, prvo zapalo za oko jeste činjenica da Srbija odavno nije bila u jačem sastavu. Odnosno, da ove godine nije bilo drame oko otkazivanja poziva selektoru Aleksandru Đorđeviću.

“Prezadovoljan sam i presrećan da reprezentacija, odnosno da su ljud koji tamo rade, pre svega Saša Đorđević i ostali poput Dejana Tomaševića i Predraga Danilovića napravili atmosferu u kojoj se svi odazivaju pozivu“, kaže Obradović za Blic i nastavlja:

“Ove godine će tu biti svi igrači, a naravno, tu je Saša najbitniji sa svojom energijom i načinom na koji motiviše te ljude. Biću im najverniji navijač“.

Zbog činjenice da imamo najjaču reprezentaciju u poslednjih deceniju i po, u javnosti se stvorila slika da će Orlovi do finala doći s pola gasa, te da je finale protiv SAD već zakazano. Kao neko ko zna koliko je teško nositi to breme velikih očekivanja kao selektor reprezentacije, Željko upozorava da stvari nisu tako jednostavne...

“Euforija je tipična unazad 30 godina. Ali, do finala će biti teško doći jer će sme američke reprezentacije biti i mnogo drugih selekcija koje imaju kvalitet. Treba biti oprezan, ali treba i verovati u sebe. Nemam ni najmanju sumnju da će Đorđević i igrači dati sve od sebe. Čuli sve već kako momci pričaju, koliko im znači da igraju za reprezentaciju. Bodre jedan drugog i tako će biti do kraja ovog ciklusa“.

Osim reprezentacije, Obradović se dotakao i klupskih obaveza, tačnije činjenice da će uskoro biti gost Beograda u novom evroligaškom obračunu sa Crvenom zvezdom.

“Nikada mi nije lako da igram protiv bilo kojeg srpskog kluba. Drago mi je što se Zvezda vratila u Evroligu, zaslužili su. Voleo bih da je i Partizan u Evroligi. Ali ono u šta sam siguran je da će ovaj prostor i ova liga u budućnosti sigurno dati dva evroligaša. Ja sam uvek tu ako treba nekako da pomognem srpskim klubovima, ligi. Izuzetno mi je drago što ću sa Fenerbahčeom doći da igram protiv Zvezde. Želim im da doguraju tamo gde žele do kraja sezone“, priča Obradović za Blic.

Na kraju ističe da je ponosan i na činjenicu da je Marko Gudurić krenuo stopama Bogdana Bogdanovića i iz Fenerbahčea otišao u NBA.

“Marku želim sve najbolje, kao i Bogdanu. Bogdanović je igrao već na Ol staru, ali ja sam mu rekao – što se mene tiče čekaću da mi pošalje kartu i pozivnicu za pravi Ol star. To je cilj koji on treba da ima ispred sebe i da se izbori za to. Daj bože da bude isto i sa Markom. Neko će da kaže da je to možda previše, ali nije. Nije previše jer treba da imaju ambiciju. A ja znam da je obojica imaju. Oni neka igraju, a ja ću biti na nekom mestu u publici da ih gledam sa velikim zadovoljstvom“, zaključuje Obradović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar